Dünyayı değiştirecek deneyler!
Genetik biliminin diğer tüm alanlardan daha çok gelecekte söz sahibi olacağı düşünülüyor. Bu yüzden şimdiden birçok genetik deneyi yapılmaya başlandı.
Gelecek sadece elektronik ve yakıt teknolojilerinde yapılacak yeniliklerle şekillenmeyecek. Genetik bilimi, aslında diğer tüm alanlardan daha çok gelecekte söz sahibi olacak. Çünkü genetik bilimi kaynakları tüketmekten çok çeşitlendirmek üzerine yoğunlaşan deneylerle insanlığı şaşırtmaya hazırlanıyor. Hatta bu deneylerden bazılarının ortaya çıkarttığı sonuçlar şimdiden dünyayı değiştirmeye başladı bile? Gelecek çok farklı bir dünyaya gebe, ve ne ile karşı karşıya olduğunuza bir bakış atmak isterseniz bu galeride karşınıza çıkacaklar sizi şaşırtabilir!
Örümcek keçi deneyi Neden yapıldı: Güçlü hammadde üretimi için. Sonuç: Henüz çalışmalar devam ediyor. Görsel ve konu sizi şaşırtmasın. Bu deneyin amacı örümcek görünümlü bir keçi yaratmak değildi. Tek amaç çok güçlü olduğu bilinen örümcek ağından daha etkin faydalanabilmenin bir yolunu bulmaktı. Bilim adamları 1993'te başladıkları çalışmalar sonucunda örümceğin ağ yapan genlerini bir keçiye aktarmayı başardılar. Keçi sütünden elde edilen yeni nesil ağ da "Biyoçelik" olarak adlandırıldı! -20 dereceden, 330 dereceye kadar özelliğini kaybetmeyen bu dayanıklı madde, çelikten 7 kat daha güçlü! 2009'da bu maddeyi salgılayan iki keçi Kanada Agriculture müzesine satıldı. Şu an dünyada bu üretimi yapan 30 örümcek keçi bulunuyor!
Yeni nesil sinekler Neden yapıldı: Hastalıkları ortadan kaldırmak için. Sonuç: Önümüzdeki yıllarda sonuçları gözlemlenecek. Genetiği ile oynayarak hastalık taşımayan bir sinek türü geliştirildi. Burada ki amaç, sineklerin sıtma ve parazit, mikropları taşımasını engellemek. uzmanlar yaklaşık 10 yıl içinde bu sineklerin doğaya bırakılacağını belirtiyor. Parazitlerin bulaşamadığı bu sinekler diğer sineklerden daha güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturuyor. Bu deneydeki amaç, sinekler üzerinden yayılan hastalıkları, sinekleri yok etmeden tamamen engellemek. Önümüzdeki yüz yıllık süreç içerisinde, insanların ürettiği bu yeni nesil "steril" sinekler, diğer sineklerin yerini alacak
Domuz adam!Neden yapıldı: Hibrid canlı üretimiyle organ nakli için kaynak oluşturmak amaçlı. Sonuç: Proje iptal edildi ya da bilinmiyor. Sydney araştırmacıları, bir kuzu fetusuna insan kemik iliği hücreleri aşıladı. Fetusta, insan kemiği ve kası gelişti. Bir sonraki çalışmada, insan ve domuz melezi elde ettiler. İnsan hücreleri, domuz yumurta hücresinin çekirdeğine aşılandı. Hayvansal genetik kod uzaklaştırıldı. Embriyo, bilim adamları tarafından tahrip edilmeden önce 32 gün yaşadı. Ancak henüz hakkında bir kesinlik kazanmamış, Çin'den gelen bazı görüntüler bu embriyonun daha uzun bir süre hayatta kaldığına yönelik şüpheler uyandırıyor. Fakat bu görüntünün domuz-maymun karışımı bir genetiğe sahip olduğu da iddialar arasında. Her halukarda bu projenin akıbeti net olarak bilinmiyor.