BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Dünyanın tek kabadayısı yok

Rusya ABD'yi sert bir şekilde eleştirdi. ABD'nin güce dayalı politikasına karşı çıkan Rusya, İran konusunda uyardı.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı ABD'yi ''güce dayanan'' politikası yüzünden sert bir şekilde eleştirdi ve İran'ı hedef alacak bir askeri operasyona karşı uyardı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ''Dış Politika Öncelikleri'' raporunda, Washington'un eşit bir ortak olarak davranması halinde, Moskova'nın küresel konularda işbirliği yapmaya hazır olduğu kaydedildi.

Bakanlığın 70 sayfalık raporunda, Moskova'nın Washington ile birlikte çalışabileceği, ''ancak onu arkadan takip etmeyeceği'' belirtildi.

''Uluslararası topluluk, ABD'nin Tahran ile ilişkileri normale döndürmek için samimi ve bilinçli çabalar harcamaması halinde, İran çevresinde gelişen gerginlikle ilintili riskleri almamalı'' denilen raporda, ''İran'a şer ekseni etiketi yapıştırmanın ve Tahran'da rejim değişikliği yönündeki girişimlerin sadece bölgedeki durumu daha da kötüleştireceği'' görüşü savunuldu.

ABD'nin, uluslararası topluluğu İran çevresindeki geniş çaplı krize sürükleme yönündeki stratejisinin ''ürkütücü'' olduğu belirtilen raporda, Tahran'ın Afganistan ve Orta Asya'da istikrara yardımcı olduğu ifade edildi.