BIST 9.045
DOLAR 34,27
EURO 37,61
ALTIN 2.889,78

Dünyanın ilk estetik ameliyatları

Dünyanın ilk estetik ameliyatları

Dünyanın ilk bilinen estetik ameliyatlarının fotoğrafları ortaya çıktı...

Dünyanın ilk estetik ameliyatları

1.Walter Yeo, Bilinen ilk estetik operasyon
İngiliz denizci Walter Yeo I.Dünya Savaşı sırasında bilinen ilk plastik cerrahi operasyonunu geçirdi. Yeo 1916 yılında gemiye silah taşırken yüzünde korkunç yaralar oluştu, alt ve üst gözkapağını kaybetti. Plastik cerrahinin babası olarak bilinen zarar görmemiş bölgelerden doku alma işlemi ilk kez Walter Yeo’da yapıldı. Başka genç bir denizciden nakledilen gözkapakları maske gibi yeni bir deriyle tüm yüzünü kaplıyordu.

Dünyanın ilk estetik ameliyatları

2.William M. Spreckley, Kayıtlara geçen ilk burun operasyonu
Plastik cerrahiye öncülük eden kayıtlı operasyonlardan biri de Dr. Harold Gillies’in 1.Dünya Savaşı askeri M.Spreckley’e yapılandı. Spreckley, Ocak 1917’de doktora gelen 132.hastasıydı ve 33 yaşında silahla burnundan yaralanmıştı. Yaklaşık bir buçuk yıl sonra Ekim 1920’de taburcu edildi.

Dünyanın ilk estetik ameliyatları

3.Willie Vicarage, İlk kökten yeniden yapılandırma operasyonu
Willie Vicarage 1916’da bir savaşta yüzünden yaralanmıştı ve yüzü plastik cerrahiyle yeniden yapılandırılan ilk insandır. Antibiyotikler henüz icat edilmeden hastalığın vücudun bir bölümünden başka bir bölümüne geçmesini önlemek çok zordu. Fakat bu farklı yöntemde kullanılan tüp enfeksiyonu önlemeye yardımcı oluyordu.

Dünyanın ilk estetik ameliyatları

4.Bayan Geoffre, Yağ aldırma operasyonu geçiren ilk insan
1926 yılında Charles Dujarier, tam donanımlı bir Fransız cerrahı, bacaklarını daha ince göstermek isteyen genç bir modeli ameliyat etti. Operasyon tam bir fiyaskoydu. Yasadışı olan operasyon sonucu genç model kangren oldu