BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dünyanın II. büyük kanyonunda festival

Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonları'nda hazırlanacak festival hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonları ile Blaundos Antik Kenti'nin, turizme kazandırılması gereken önemli iki değer olduğunu söyledi.

Ulubey Kanyonları ile Blaundos Antik Kenti'nin tarihte çok büyük önemi olduğunu belirten Belediye Ali Rıza Ada, bu yıl 5.’sini düzenleyecekleri “Ulubey Kanyon Kültür ve Turizm Festivali’nin” 28-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceklerini ifade etti. Medical Park Hastanesi’nde düzenlediği basın toplantısı ile festival programı ile ilgili bilgi veren Başkan Ada, Blaundos ve kanyonların turizme kazandırılması gereken önemli iki değer olduğunu ve bu iki değerin turizme kazandırılması halinde ilçe ekonomisini de ayağa kaldıracağını belirtti.

Bu yılki festivale Medical Park Uşak Hastanesi’nin sponsorluğunda gerçekleştireceklerini de kaydeden Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, üç gün sürecek festival etkinlikleri kapsamında resim sergisi, yöresel halk oyunları, havai fişek gösterileri ve halk konserleri düzenleyeceklerini söyledi.

ABD'deki Arizona Kanyonu'ndan sonra dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonları ile tarihi Blaundos Kenti'ni tanıtmak ve turizme kazandırmak istediklerini anlatan Ali Rıza Ada, “Medical Park Uşak Hastanesi 29 Mayıs günü mobil araçla festival alanında halka ücretsiz sağlık taraması yapacak.

Dünyanın ikinci büyük kanyonuna sahip olmanın avantajını kullanarak ilçemizde turizmi geliştirmeyi umut ediyoruz. Kanyonla ilgili ciddi projelerimiz var. Blaundos Antik Kenti de ilçedeki turizmin gelişmesine katkı sunacağını düşünüyoruz. Kanyonların ve Blaundos’un tanıtımı amacıyla düzenlediğimiz festivale tüm Uşak halkını davet ediyoruz” " diye konuştu.