BIST 8.752
DOLAR 34,22
EURO 37,50
ALTIN 2.929,50
HABER /  DÜNYA

Dünyanın gözü İzmir’de

EXPO 2020’ye aday kent olan İzmir, dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Bilim, siyaset ve sanat alanında birçok ünlü isim, ...

Abone ol

EXPO 2020’ye aday kent olan İzmir, dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Bilim, siyaset ve sanat alanında birçok ünlü isim, dünyanın sağlık sorununu görüşmek üzere 7-8 2013 tarihlerinde EXPO 2020’ye aday İzmir’de buluşuyor.
Çoğu BİE (Uluslararası Sergiler Bürosu) delegelerinin katılacağı Sağlık Sempozyumunun açılış konuşmasını BIE Koordinatörü Dimitri Kerzentzes yapacak. İzmir Valisi, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak’ın konuşmasından sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuklara Türkiye’nin sağlık alanında kaydettiği gelişmeleri anlatacak. Tanzanya Sağlık Bakanı Dr. Hussein Ali Mwınyı’den sonra DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Zsuzsanna Jakab, İzmirli doktor Prof. Dr. Yaman Tokat’ın konuşmaları yer alıyor.

ÜNLÜ MÜZİSYEN DE KONUŞACAK
Dünyanın karşılaştığı sağlık sorunlarına dikkat çekmek için düzenlediği organizasyonlarla bilinen UNICEF iyi niyet elçisi, Afrika Birliği Barış Elçisi, müzisyen Angélique Kidjo da, İzmir’i EXPO 2020 yolculuğunda yalnız bırakmadı. Ünlü sanatçı sempozyumda konuşacak. Dolu dolu geçecek sempozyumun ilk gününde TİKA Başkan Dr. Serdar Çam, Sağlıkta Küresel İşbirliği ve Türkiye’nin Yurtdışındaki Projelerinden Örnekler verecek. DEİK Türk - Sağlık İş Konseyi Başkanı Dr. Ruşen Yıldırım da, Mobil Hastalar: Sağlıkta Küreselleşme ve Medikal Turizm konulu bir sunum yapacak.
Yazar, Emmy Ödüllü Belgesel Yapımcısı Dan Buettner, konukları uzun ve kaliteli yaşam konusunda bilgilendirecek. Sempozyumda konuşacak bir başka ünlü ise Dr. Kirsty Duncan. Nobel Ödülü Sahibi, Toronto Üniversitesi Sağlık Çalışmaları Bölümünde Akademisyen olan Dr Duncan, İklim Değişikliğinin Ortak Geleceğimiz Üzerindeki Etkilerini ele alacak. Sağlık Hizmetlerinin Geleceği konulu sunumu Sağlık Sektörü İş Geliştirme Üst Yöneticisi, IBM Orta ve Doğu Avrupa Yetkilisi Bart de Witte yapacak.

İZMİR TANITILACAK
Sağlık sempozyumunda sadece sağlık konuşulmayacak. Yaklaşık yüz ülkeden gelen 180 dolayındaki konuk İzmir’in mutfağına, tarihine, kültürüne renklerine dokunacak.
EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliği’nin hazırladığı programda Agora ve Kemaraltı’n da gezinin yanı sıra Meryem Ana, Efes gezilecek Antik Tiyatro’da Doğuş Çocuk Korosu konser verecek.

“TÜRKİYE’NİN PRESTİJİ İZMİR’İN TANITIMI ÖNEMLİ”
EXPO 2020’ye aday olan İzmir’in temasının sağlık olduğunu hatırlatan İzmir Valisi, EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak, çok önemli uluslararası çapta bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
İzmir’in bu organizasyonu da Türkiye’ye yakışır biçimde başarıyla gerçekleştireceğini belirten Toprak, şöyle konuştu: "Burada asıl önceliğimiz kentimize gelen delegasyondan EXPO adaylığımıza destek olmalarını sağlamak ve İzmir’in diğer aday kentlerden farkını, önceliklerini, potansiyelini, değerlerini öne çıkarmaktır. Bir başka önceliğimiz ise Türkiye’nin prestijini İzmir’in tanıtımıyla birlikte ortaya koymaktır. EXPO 2020 Genel Sekreterliğimizin bütün çalışanları bu konuda büyük çaba harcadı, kendilerine, organizasyonumuza katkı sunan herkese teşekkür ederim.”
(İHA)