BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Dünyanın en zekileri böyle aşık oldu!

Dünyanın en zekileri böyle aşık oldu!

Dünya tarihine damgasını vuran ıq seviyesi en az 140 olan dahiler hayatları boyunca kimlerle birlikte oldu? acaba aşkları da zekaları kadar büyük müydü?işte dahiler ve aşkları...

Dünyanın en zekileri böyle aşık oldu!

Dünya tarihine damgasını vuran IQ seviyesi en az 140 olan dahiler hayatları boyunca kimlerle birlikte oldu? Acaba aşkları da zekaları kadar büyük müydü?

İŞTE DAHİLER VE AŞKLARI...

Dünyanın en zekileri böyle aşık oldu!

Marilyn Monroe& Arthur Miller- KAFAYLA VÜCUDUN EŞSİZ BİRLEŞİMİ

Afet bir güzellikle bir büyük zihnin, "kafa"yla "vücudun" beraberliği... Hollywood'un pembe dünyasının ilâhesi ile, "Amerikan Düzeni"nin entelektüel bir muhalifinin aşkı... Ve aslına bakılırsa, bu kalıplara hiç mi hiç sığmayan bir trajedi!

Hiç de sanıldığı gibi "aptal sarışın" olmayan, görünürdeki şaşaanın ardında yapayalnız bir kızla; özel ilişkilerinde pek de sanıldığı gibi "ince görünüşlü" olmadığı anlaşılan bir adamın, kırık -ve kırıcı- aşk hikâyesi.

Dünyanın en zekileri böyle aşık oldu!

Miller, Marilyn Monroe ile yaptığı evlilik (1956-61) yüzünden gazete manşetlerine girdi. Monroe için The Misfits (Uyumsuzlar, 1959) adlı filmin (1960) senaryosunu yazdı. Monroe'nun kendi yaşamına son vermesi üzerine Miller 1962'de Avusturyalı Inge Morath ile evlendi.

Eşinin intihar olayını ve 50'li yıllardaki özel sorunlarını Miller, After the Fall (Düşüşten Sonra, 1964) adlı dramında işleyerek her şeye yeniden başlayabilmek için gerekli güce kavuşabilmek üzere kendini bulmaya çalıştı.

Dünyanın en zekileri böyle aşık oldu!

Albert Einstein- KADINLARIN AŞIRI İLGİSİ ONU BUNALTTI

20. yüzyılın en önemli fizikçilerinden Einstein'ın birçok sevgilisi oldu; bunlardan ikisiyle evlendi. Albert Einstein arşivlerinde bulunan mektuplar arasında ünlü fizikçinin 1912-1955 yılları arasında birinci ve ikinci eşi ve çocukları ile yazışmaları da bulunmaktadır.

Einstein ikinci eşi Elsa'ya ve kızı Margot'ya hemen hemen her gün mektup yazmıştır. Kızına yazdığı mektuplarda ilişkilerini açıkça anlatır, hatta kadınların kendisine "istemediği kadar sevgi ve ilgi" gösterdiklerini ancak gönlünün sadece bir kişide olduğunu da belirtir. Einstein, vasiyetinde yazdığı mektupların ölümünden 20 yıl sonrasına kadar yayınlanmamasını ister.