BIST 9.900
DOLAR 34,12
EURO 38,13
ALTIN 2.875,74
HABER /  DÜNYA

Dünyanın en uzunu olmaktan mutlu

Guinness Dünya Rekorlarına göre, dünyanın en uzun adamı, boyundan gayet memnunmuş

Abone ol

Guinness Dünya Rekorlarına göre, dünyanın en uzun boylu adamı Moğolistanlı Xi Shun, boyundan memnun olduğunu söyledi. Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan Viyana Dünya Rekorları Günü'ne katılan 2 metre 36 santim uzunluğundaki Shun, geçmişte boyunun normal olmasını istediğini, şimdi ise boyundan memnun bulunduğunu söyledi.

15 Ocak 2005'ten beri dünyanın yaşayan en uzun boylu adamı olan Shun, kendisi için özel olarak yapılan bir evde yalnız yaşadığını, yatağının boyunun 2 metre 60 santim olduğunu, elbiselerini özel olarak diktirdiğini kaydetti.

Shun evlenmediğini, çocuğunun da olmadığını bildirdi. Guinnness'in katkılarıyla düzenlenen Rekorlar Günü bir günlük rekor etkinliğinde ise Avusturya'nın Graz kentinden 43 yaşındaki Perry Zmugg, bir dakika içinde boynunda 42 adet yemek yeme çubuğu kırdı.

Avusturya'nın Salzburg kentinden Franz Muellner de bir helikopterin omuzlarına inmesine izin verdi. Muellner, 33,6 saniye boyunca, helikopteri omuzlarında tuttu. Organizatörler, Zmugg ve Muellner'in rekorlarının kayıta geçirildiğini söyledi.

5876 çiftin en az 10 saniye aralıksız öpüşmesi girişimi ise başarısızlıkla sonuçlandı.