Dünyanın en tehlikeli bilgisayar virüsleri
Mydoommydoom tarihin gördüğü en tehlikeli zararlı yazılımlardan biriydi. 2004 yılında ortaya çıkan mydoom bulaştığı bilgisayardan özür dileyen ilginç bir yapıya sahipti.kimin tarafından yazıldığı asla belirlenmeyen virüs çıktığı dönemdeki dünya e-posta trafiğini felç etmişti. mydoom dünya çapında...
MYDOOM
Mydoom tarihin gördüğü en tehlikeli zararlı yazılımlardan biriydi. 2004 yılında ortaya çıkan Mydoom bulaştığı bilgisayardan özür dileyen ilginç bir yapıya sahipti.
Kimin tarafından yazıldığı asla belirlenmeyen virüs çıktığı dönemdeki dünya e-posta trafiğini felç etmişti. Mydoom dünya çapında 38 milyar dolarlık zarara neden oldu.
STORM WORM
2007 yılında ortaya çıkan bu zararlı yazılım, 'Müslümanlar ve Hristiyanlar' arasında savaş başladı gibi sahte haber başlıklarıyla yayılıyordu. Aslında bir trojan olan yazılım bilgisayarların uzaktan kontrol edilmesini sağlıyordu. Şimdiye kadar storm worm'dan 1.800 e-posta etkilendi.
CIH
Bilgisayarla 90'lı yılların sonlarında tanışmış insanlar için Chernobyl hâlâ korkulu bir rüyadır. 1998 yılında ortaya çıkan CIH virüsü Çernobil faciasının yaşandığı gün devreye girmişti. CIH virüsü, sabit diskleri çalışmaz hale getirip BIOS'lara zarar veriyordu. Dünya çapında sayısız bilgisayar için kabus olan Chernobyl 80 milyon dolarlık hasara neden oldu.
SQL SLAMMER
Bu zararlı yazılım en çok sunucu kullanan kişilerin korkulu rüyası oldu. 2003 yılında bir anda ortaya çıkan virüs, kendini rastgele bir IP üzerinden bilgisayarlara yolluyordu.
O IP'yi kullanan bilgisayarda güvenlik yaması kurulmamış bir SQL Server varsa ağ ile olan bağlantısını kesiyordu. Sadece 10 dakiada dünya çapında 75 bin bilgisayara yayılan virüs 750 milyon dolarlık zarara neden oldu.