İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ‘‘Dünyanın En İyi Havalimanı’’ seçildi.
Abone olHavacılık sektörünün yükselen yıldızı haline gelen, yolcu sayısındaki artışlarla 2009 ve 2010 yıllarında dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Londra’da gerçekleştirilen, Dünya Düşük Maliyetli Havayolları Kongresi’nde (World Low Cost Airlines Congress) ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ ödülüne değer görüldü.
İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen kongrenin gala gecesinde takdim edilen ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ ödülünü havalimanı terminal işletmecisi İSG adına, Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın aldı. Tamamen havayollarının değerlendirmesi ve aday göstermesi ile verilen ödülde, 38 havayolu oy kullandı. İlk elemede 20 olarak açıklanan havalimanı sayısı ikinci aşamada 6’ya düştü. Dünyanın en iyi havayolunun da Ryanair seçildiği kongrede, İSG birinciliğe kısa listeye kalan Budapeşte, Bremen, Jacksonville, East Midlands, Edinburgh ve Kopenhag havalimanlarının arasından sıyrılarak ulaştı. Geçen yıl ise aynı ödüle Marsilya Havalimanı layık görülmüştü.
Dünyanın en iyi havalimanı ödülü hakkında değerlendirmelerde bulunan İSG CEO’su Gökhan Buğday, ‘‘Budapeşte, Kopenhag, Edinburgh gibi önemli havalimanlarını havayollarının tercihi ile geride bırakarak bu ödülü almamız bizim için kıvanç vesilesi oldu. Kongrede yer alan dünyanın önde gelen havayollarına, sektör temsilcilerine, tercihlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Son dönemde almış olduğumuz ödüller, başarımızı yansıtmanın haricinde daha büyük hedefler için teşvik edici bir nitelik de taşıyor’’ dedi.
Gelecek hedeflerinden de bahseden Buğday, ‘‘Terminalimizde yolcularımıza ve havayollarına ayrıcalıklar sunuyoruz. Halihazırda, aylık ortalama 1 milyon yolcu ağırlıyoruz. 2009 yılında 6.6 milyon yolcunun geçtiği havalimanımızda, 2010 yılında 11 milyon yolcu sayısına ulaşacağız’’ diyerek sözlerini tamamladı.
Havacılık endüstrisindeki önemli havayollarının yöneticilerinin konuşmacı olarak yer aldığı, 300’den fazla katılımcının hazır bulunduğu kongre içerisinde verilen ödüller bu yıl 4. kez sahiplerini buldu.