BIST 9.048
DOLAR 34,28
EURO 37,63
ALTIN 2.900,60

Dünyanın en ilginç yerleri!

Dünyanın en ilginç yerleri!

Kimi doğal yollarla kimi de insanların uğraşları sonucu oluşmuş bu ilginç yerler görenlerin büyük beğenisini topluyor. İşte dünyanın en ilginç yerleri

Dünyanın en ilginç yerleri!

Dalga, Arizona, Amerika: Dalga “The Wave”, Amerika birleşik devletlerinin Arizona ve Utah eyaletleri arasında bulunun mükemmel bir kaya oluşumudur. Kayaların aldığı dalga şekli ve çeşitli renkler ile dünyanın en ilginç yerlerinden biri oluşmuştur.

Dünyanın en ilginç yerleri!

Travertenler, Pamukkale, Türkiye: Pamukkale travertenleri, kimyasal reaksiyon sonucu oluşan kayalardır. Kaynaktan 35 derece sıcaklıkta çıkan suyun içindeki yüksek miktarda kalsiyum hidro karbonat, havadaki oksijen ile temas ederek içerisindeki karbondioksit ve karbon monoksitin uçmasına neden olmaktadır. Geriye kalan kalsiyum karbonat ise çökelerek Pamukkale'nin travertenlerini oluşturmaktadır. Çökelti önce yumuşaktır, zamanla sertleşir.

Dünyanın en ilginç yerleri!

Büyük Prizmatik Kaplıca Gölü, Yellowstone Ulusal Parkı, ABD: Dünyanın ilk ulusal parkı olarak tarihe geçen ve 8983 km’lik alanıyla en geniş doğal hayatı koruma alanlarından biri olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Yellowstone National Park’ta bulunan Büyük Prizmatik Kaplıca Gölü (Grand Prismatic Spring), aynı zamanda yer yüzünün 3. en büyük kaplıcası olma özelliğine de sahiptir. Bu gölü bu kadar önemli kılan sadece genişliği değil, dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan gökkuşağı renklerindeki suyudur.

Dünyanın en ilginç yerleri!

Kırmızı Plaj, Panjin, Çin: Kırmızı Plaj (Red Beach), Çin'de Panjin City’nin 30 kilometre güneybatısında, Liaohe Nehri Deltası'nda bulunmaktadır. Adını tuzlu-alkali topraklarda yayılan deniz otu türünün görünümünden almaktadır. Nisan-Mayıs aylarında büyümeye başlayan bu otlar, yaz boyunca yeşil kalır. Sonbaharda ise kırmızı-alevli renge dönüşür ve kırmızı bir plaj manzarası oluşturur.