BIST 9.634
DOLAR 34,64
EURO 36,50
ALTIN 2.929,75

Dünyanın en garip sınırları

Dünyanın en garip sınırları

Dünya tarihinde sınırlar büyük rol oynadı. bazıları savaşlarla belirlendi, bazıları ise cetvelle çizildi. ancak bazı sınırlar var ki hikayeleri çok ilginç. turistleri ve sınırda yaşayan insanları tuhaf durumlarla karşı karşıya bırakabiliyor. işte hepsinden birer film senaryosu çıkabilecek sınırlar...

Dünyanın en garip sınırları

Dünya tarihinde sınırlar büyük rol oynadı. Bazıları savaşlarla belirlendi, bazıları ise cetvelle çizildi. Ancak bazı sınırlar var ki hikayeleri çok ilginç. Turistleri ve sınırda yaşayan insanları tuhaf durumlarla karşı karşıya bırakabiliyor. İşte hepsinden birer film senaryosu çıkabilecek sınırlar ve hikayeleri...

Dünyanın en garip sınırları

İspanya-Fas Sınırı

18.5 km² yüzölçümüne sahip İspanya’nın Ceuta şehri, Kuzey Afrika sahilinde bulunuyor. Şehrin etrafı çepeçevre Fas ülkesi tarafından sarılmış durumda. Cebelitarık Boğazına kıyısı bulunan şehir üstündeki tartışmalar bitmedi. Fas Ceuta’nın kendisine ait olduğunu iddia edince İspanya potansiyel tehdide karşı tüm şehri 3 metre yüksekliğinde dikenli telle çevirdi.

Dünyanın en garip sınırları

Baarle-Nassau/Baarle-Hertog (Hollanda-Belçika)

Hollanda’ya ait bir belediye olan Baarle-Nassau, Belçika’ya ait başka bir belediye olan Baarle-Hertog ile sınır komşusur. Baarle-Hertog’un 26 ayrı bölgesi Baarle-Nassau tarafından çevrelendi. Bun bölgelerde evler, kafeler ve sokaklar bulunuyor. İki belediyeye ait sınırlar iki belediyenin en ufak santimetre kareye kadar birbirinden ayrılmasını sağlayacak şekilde çizildi.

Dünyanın en garip sınırları

Bir Tawil (Mısır-Sudan)

2060 kilometre yüzölçümüne sahip Bir Tawil, Mısır ile Sudan arasında bulunuyor. 1899 yılında Birleşik Krallık tarafından kurulan ve sınır çizilen şehir, 1902 yılında resmi olarak kuruldu ve ilk tasarlanandan bambaşka bir sınır çizildi. Şu an her iki sınır da birbirine karışmış durumda ve tartışmalı iki bölge söz konusu: Bir Tawil ve Halaib. Halaib doğal kaynakları zengin bir bölge oysa Bir Tawil’de ise ekonomik olarak kayda değer bir şey yok.