BIST 8.794
DOLAR 34,24
EURO 37,24
ALTIN 2.992,51

Dünya'nın en çok sevilen 10 şehri

Dünya'nın en çok sevilen 10 şehri

New York, Tokyo, Hong Kong ve 7 kent daha... Dünyanın en çok beğenilen 10 kenti

Dünya'nın en çok sevilen 10 şehri

1. New York : New York Amerika Birleşik Devletlerinin en kalabalık şehri ve dünyanın en kalabalık metropolitan alanlarından biri... Kentin nüfusu yaklaşık 9 milyondur.

New York, bir göçmen kentidir. Kentte yaklaşık 170 ayrı dil konuşulmaktadır ve her üç kişiden biri ABD dışında bir ülke doğumludur.
Dünya'nın en çok sevilen 10 şehri

2- Londra : İngiltere'nin en kalabalık kenti. Başkent ünvanına sahip Londra, Romalılar kadar uzanan zengin bir tarihi mimariye sahiptir.

Londra yaklaşık 8 milyonu bulan nüfusu ile aynı zamanda AB'nin en kalabalık ikinci kenti ünvanına sahip.

Yeşili bol olan bir şehirdir. Londra'da 143 adet kayıtlı park ve bahçe vardır. Thames Nehri şehri ikiye böler.
Dünya'nın en çok sevilen 10 şehri

3- Paris: Fransa'nın başkenti Eyfel Kulesi ile romantizm şehri olarak biliniyor. Kent Sen Nehri'nin üzerine, Paris Havzası'nın ortasına kurulmuştur.

Tüm dünyada anıtları, sanatsal ve kültürel yaşamı ile bilinen Paris, aynı zamanda dünya tarihinde önemli bir şehir olmakla birlikte, başlıca ekonomik ve politik merkezler arasında yer almakta ve uluslararası taşımacılığın geçiş noktalarından birini oluşturmaktadır. Moda ve lüksün dünya başkenti olan Paris, "Işık Şehir" diye de anılmaktadır.
Dünya'nın en çok sevilen 10 şehri

4-Abu Dabi: Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti olan bu şehir 900 bin nüfusa sahip. Abu Dabi petrol gelirleri sayesinde günümüzde modern bir şehir haline gelmiştir.

Abu Dhabi bir ada olmasına rağmen karaya 3 büyük köprüyle bağlanmıştır.