BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Dünyanın en büyük derbisi

Bir internet sitesi F. Bahçe-G. Saray maçına en yüksek puanı vererek, dünyanın en büyük derbisi ilan etti.

Abone ol

Türk futbolunun iki büyük kulübü Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabet dünya futbol literatürüne girerken, dünyadaki derbi karşılaşmalarını inceleyen bir internet sitesi Fenerbahçe-Galatasaray maçına en yüksek puanı vererek, dünyanın en büyük derbisi ilan etti.

"Footballderbies.com" adlı internet sitesi, dünyanın en ünlü şehir derbilerini sıraladığı listede, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini 8.5 puanla ilk sırada gösterdi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 98 derbi sıralayan internet sitesi, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından 2. sıraya Arjantin'den Boca Juniors-River Plate maçlarını alırken, 3. sırada İskoç Ligi'nin iki tarihi kulübü Celtic ile Glasgow Rangers arasındaki mücadeleye yer verdi.

Türkiye'den Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ilk sırada yer aldığı listede, Beşiktaş-Fenerbahçe arasındaki rekabet ise dünyanın en önemli 12. derbisi seçildi.

Fenerbahçe Kadıköy'de etkili

Derbi öncesi, sarı-lacivertlilerin Kadıköy'deki etkili performansı ön plana çıkarken, sarı-kırmızılılar bu sezon rakip sahalarda sadece 2 maç kazanabildi.

Ligde geride kalan 15 haftalık bölümde 7 maçı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayan Fenerbahçe 5 kez kazanırken, 1'er de beraberlik ve mağlubiyet aldı.

Kendi sahasındaki tek mağlubiyetini ligin 8. haftasında Bursaspor karşısında 1-0'lık sonuçla alan sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş ile 14. haftada yaptığı bu sezonki ilk derbi maçında da 0-0 beraberlikle puan yitirdi.

Ligde 7 maçını rakip sahalarda oynayan Galatasaray ise deplasmanlarda 2 galibiyet alırken, 3 maçta berabere kaldı 2 maçtan da yenilgiyle ayrıldı.

Sarı-kırmızılılar, rakip sahalardaki galibiyetlerini 10. haftada Kayseri Erciyespor (2-1) ve 14. haftada de Antalyaspor (1-0) karşısında elde etti.

Kartlar havada uçuşuyor

Ezeli rakipler arasında yapılan son maçlarda kartlar adeta havada uçuşuyor.

Ezeli rakiplerin 12'si lig, 4'ü de Türkiye Kupası olmak üzere son 16 randevusunda hakemler toplam 11 kırmızı, 84 de sarı kart kullandı.

Ezeli rakipler ligde bu sezon kart bakımından sakin bir sezon geçiriyor.

Lig lideri Fenerbahçe'de futbolcular geride kalan 15 maçta 2 kırmızı, 21 sarı, Galatasaray'da ise 1 kırmızı, 28 sarı kart gördü.

İlk kez karşı karşıya

Derbi maçla birlikte Arthur Antunes Coimbra "Zico" ile Erik Gerets, ezeli rekabette ilk kez birbirlerine rakip olacaklar.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı teknik direktörü Zico ile Galatasaray'ın Belçikalı teknik adamı Gerets, takımlarının başında ilk kez ezeli rekabetin heyecanını yaşayacaklar.

Maç öncesi sarı-kırmızılı takım, Özhan Canaydın'ın kulüp başkanlığı döneminde, sarı-lacivertli rakibiyle 12. kez karşılaşacak.

Galatasaray Kulübü Başkanlığı görevine ilk kez 23 Mart 2002'de seçilen Özhan Canaydın, başkan sıfatıyla Fenerbahçe'ye karşı takımının 11 derbiden 4'ünde galibiyetini, 6'sında yenilgisini, 1 kez de beraberliğini gördü.

Aziz Yıldırım ise Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na ilk kez 15 Şubat 1998 tarihinde seçildi. Fenerbahçe, Aziz Yıldırım'ın kulüp başkanlığına seçildiği gün Galatasaray ile yaptığı maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe, Galatasaray ile 23 kez karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmalardan 9'unu kazanabildi. Fenerbahçe 23 maçta, 9 galibiyet, 8 yenilgi ve 6 beraberlik alırken, toplam 35 gol atıp, aynı sayıda gol yedi.