BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,08
ALTIN 2.842,37

Dünyanın 2011 falı

Dünyanın 2011 falı

The economist dergisi 2011 yılına yönelik beklentilerini sıraladığı özel sayısında türkiye’de ak parti’nin oy oranı düşmesine rağmen seçimlerden galip ayrılacağını, başbakan erdoğan’ın başkanlık sistemine geçiş için girişimde bulunabileceğini yazdı.

Dünyanın 2011 falı

The Economist dergisi 2011 yılına yönelik beklentilerini sıraladığı özel sayısında Türkiye’de Ak Parti’nin oy oranı düşmesine rağmen seçimlerden galip ayrılacağını, Başbakan Erdoğan’ın başkanlık sistemine geçiş için girişimde bulunabileceğini yazdı.

Dünyanın 2011 falı

Her yıl büyük bir isabetle yayınladığı gelecek yıl tahminleri merakla beklenen The Economist dergisinin “2011’de Dünya” özel sayısında ekonomiden, siyasete, teknolojiden sağlığa kadar birçok konuda gelecek yıla damgasını vurması beklenen gelişmeler sıralandı.

Dünyanın 2011 falı

dergide Türkiye için bir özel makale bir de beklenti tablosu yayınlandı. “Osmanlıcılık Sorunu” (Trouble With Ottomania) başlıklı analizde haziran ayında yapılacak olan seçimlerde Ak Parti’nin oy oranının düşeceği ancak yeniden iktidar olmaya yetecek sandalye sayısı ile sandıktan yine iktidar çıkacağı öngörüldü.

Dünyanın 2011 falı

Economist’e göre yeni bir anayasa çalışmasına başlaması beklenen Başbakan Erdoğan başkanlık sistemini de 2011’de masaya getirebilir. “Dindar Müslümanlar” ile “Beyaz Türkler” arasında bölünen Türkiye’de yeni anayasa hazırlıkları bu ayrışmayı daha da sivrileştirecek.