BIST 8.946
DOLAR 34,28
EURO 37,11
ALTIN 3.023,16

Dünyanın 10 bilinmeyen harikası

Dünyanın 10 bilinmeyen harikası

Keops piramidi dışında hepsi yokolan dünyanın yedi harikası yeni rakipleriyle karşı karşıya... şimdi size sunacağımız listede "harika" sıfatını tam anlamıyla hakeden on adet yapı veya yapıtlar göreceksiniz. üstelik bunlar arasında türkiye'den de bir eser bulunuyor.

Dünyanın 10 bilinmeyen harikası

Keops Piramidi dışında hepsi yokolan Dünyanın Yedi Harikası yeni rakipleriyle karşı karşıya... Şimdi size sunacağımız listede "harika" sıfatını tam anlamıyla hakeden on adet yapı veya yapıtlar göreceksiniz. Üstelik bunlar arasında Türkiye'den de bir eser bulunuyor.

Dünyanın 10 bilinmeyen harikası

Banaue pirinç terasları (Filipinler)
2000 yıllık bu teraslar, Filipinlerdeki Ifugao dağları üzerine oradaki yerli halkın ataları tarafından yapılmıştır. Filipinliler tarafından Dünyanın 8. Harikası olarak nitelendirilir. Terasların çok az sayıda araç gereç kullanılarak ve büyük ölçüde elle inşa edildiği rivayet edilir.

Dünyanın 10 bilinmeyen harikası

Teraslar deniz seviyesinin 1500 metre üstünde yer alır ve dağ yüzeyinin 10,360 kilometrekarelik bir alanını kaplar. Bu yapıyla ilgili bir başka rivayet de basamakların uç uca getirildiğinde dünyanın yarı çevresini dolanacağıdır. Bölgenin yerlileri halen bu teraslara pirinç ve sebze ekiyorlar. Bu da basamaklarların kademeli olarak aşınmasına sebep oluyor. Dolayısıyla yapının karakteristiğinin korunması sürekli bir bakım ve özen gerektiriyor.

Dünyanın 10 bilinmeyen harikası

Sigiriya (Sri Lanka)
İsminin anlamı 'aslan kayası' olan bu antik taştan kale ve saray harabesi, Sri Lanka'da yer alıyor.