BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

Dünya Kupasına sansür

Somalili radikal dinci aşiretler, 2006 Dünya Kupası maçlarını yayınlayan sinemaları kapattı

Abone ol

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun büyük bölümünün kontrolünü 5 Hazirandan bu yana ellerinde tutan Somalili radikal dinci aşiretler, 2006 Dünya Kupası maçlarını yayınlayan başkentteki sinemaları kapattı.

Aşiretlerin başkan yardımcısı Abdülkadir Ali Ömer yaptığı açıklamada, ''Dünya Kupası'nın gösterilmesine izin vermeyeceğiz çünkü bu, İslami hayat yolunu öğretmeye çabaladığımız çocuklarımızın ahlakını bozuyor'' dedi.

Ali Ömer, bu yasağın ''pornografi, uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer tüm kötü şeyleri arttıran filmleri gösteren kişilere karşı açılan savaş çerçevesinde yer aldığını'' belirtti.
Başkent sakinleri, bu aşiretlere bağlı milislerin, maçların gösterildiği sinemaların elektriklerini keserek halkı salonlardan dışarı çıkardıklarını anlattı.
Abdülaziz Hanad adlı bir kent sakini, başkentin kuzeyindeki Sukahola bölgesindeki üç sinemanın bu gerekçeyle kapatılması talimatının verildiğini söyledi.
Kent sakinleri, maçları uydu yoluyla evlerinde izleyenlerin de tehdit altında olduklarını belirtti.

Görgü tanıkları, bu yasağa karşı Mogadişu'da dün akşam düzenlenen bir protesto gösterisinde en az iki kişinin öldürüldüğünü, bugün düzenlenen gösteride ise ölü veya yaralının olmadığını söylediler.
Bu arada, aşirete bağlı milislerin bugün, Sukahola ve Huriva bölgelerinde yasağa uyulup uyulmadığını kontrol etmek amacıyla devriye gezdikleri bildirildi.