BIST 10.864
DOLAR 32,72
EURO 35,48
ALTIN 2.488,63
HABER /  DÜNYA

Dünya Kızıl Meydan'ı böyle gördü

Kızıl Meydan'daki Zafer Kutlaması Rusya'nın meydan okumasına döndü. Rusya genelinde 1 milyon kişinin katıldığı kutlamalarda dikkatler ise Rus askerlerinin geçit törenine yöneldi.

Abone ol

Ruslar, 2. Dünya Savaşını son erdilen Nazi Almanyası'na karşı kazanılan 1945 zaferini Kızıl Meydan'da düzenlenen törenle çoşkuyla kutladı. Moskova'da ayrıca 2. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybedenler için bir de yürüyüş düzenlendi. Rusya genelinde 1 milyondan fazla kişinin katıldığı belirtilen yürüyüşe, Putin babasının fotoğrafıyla katıldı.

Rusya'da, 'büyük vatan savaşı' olarak bilinen zaferin 71. yıldönümü nedeniyle ünlü Kızıl Meydan'da düzenlenen tören, sabahın erken saatlerinde askeri geçit töreniyle başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'le birlikte törene katılırken, askeri geçit töreninde 10 binden fazla asker görev aldı.

Törenlerde, 2. Dünya Savaşında Nazilere karşı savaşan gaziler de hazır bulundu.

Törende nükleer başlıklı dev füzeler, tank ve zırhlı araçlar geçiş yaparken, uçak ve helikopterler meydan üzerinde alçak uçuş yaparak devlet erkanı ve katılımcıları selamladı.