BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.921,91

Dünya basını acımızı böyle duyurdu

Dünya basını acımızı böyle duyurdu

Van'da meydana gelen şiddetli deprem, dış basının da gündemininde geniş yer buldu. bir çok televizyon kanalı bölgedeki gelişmeleri son dakika yayınlarıyla verirken, bugünkü gazetelerde de depremle ilgili haberler ilk sayfalarda yer aldı.

Dünya basını acımızı böyle duyurdu

Van'da meydana gelen şiddetli deprem, dış basının da gündemininde geniş yer buldu. Bir çok televizyon kanalı bölgedeki gelişmeleri son dakika yayınlarıyla verirken, bugünkü gazetelerde de depremle ilgili haberler ilk sayfalarda yer aldı.

Dünya basını acımızı böyle duyurdu

LE FİGARO: 'THE BIG ONE' İSTANBUL'U VURACAK
Fransız Le Figaro gazetesi, Türkiye'nin doğusunda büyük bir deprem meydana geldiğini belirttikten sonra olası İstanbul depremine işaret etti. Deprem uzmanlarının görüşüne yer veren gazete, uzmanların olası İstanbul depremini "The Big One" olarak nitelendirdiğini ve söz konusu depremin İstanbul'u gelecek 30 yıl içinde vuracağını tahmin ettiklerini belirtti.

Dünya basını acımızı böyle duyurdu

HAREETZ: İSRAİL'DEN YARDIM TEKLİFİ
Türkiye'nin doğusundaki Van kentinde 7.3 büyüklüğündeki deprem sonrasında ölü sayısının 200 aştığı belirtildi. Kandili Rasathanesi ölü sayısının 700-1000 arasında olabileceğini açıkladı. Gazete haberinde, Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik krize işaret ettikten sonra Tel Aviv'in deprem sonrasında Türkiye'ye yardım teklif eden ilk ülkelerden biri olduğunu yazdı. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Türk yetkilileri arayarak yardım teplifini ilettiklerini söyledi. Haberde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü arayarak başsağlığı dileklerini ilettiği belirtildi.

Dünya basını acımızı böyle duyurdu

GUARDIAN: YÜZLERCE KİŞİNİN ÖLMESİNDEN KORKULUYOR
Guardian gazetesi, enkazdan çıkarılan bir adamın fotoğrafı eşliğinde, "Türkiye'nin doğusunda yaşanan depremde yüzlerce kişinin ölmesinden korkulduğunu" aktardı.