BIST 9.351
DOLAR 34,21
EURO 37,91
ALTIN 2.927,31

Dünden bugüne Tarkan

Dünden bugüne Tarkan

17 ekim 1972'de almanya'nın frankfurt yakınlarındaki alzey kasabasında gözlerini hayata açtığında, dünya çapında tanınan bir sanatçı olacağından habersizdi.

Dünden bugüne Tarkan

17 Ekim 1972'de Almanya'nın Frankfurt yakınlarındaki Alzey kasabasında gözlerini hayata açtığında, dünya çapında tanınan bir sanatçı olacağından habersizdi.


Dünden bugüne Tarkan

Aslen Rizeli olan Tarkan, 6 çocuklu ailenin 5. çocuğuydu. Bir süre Almanya'da yaşayan Tarkan, İstanbul'a döndükten sonra müzik hayatına adım attı.

Karamürsel Lisesi'ni bitiren ünlü sanatçı, ilk müzik eğitimini Karamürsel Musiki Cemiyeti ve ardından da Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde aldı. Tarkan'ın geleceğini etkileyen karar ise yakın arkadaşı Alpay Aydın'la albüm yapmak istemesiydi.

Dünden bugüne Tarkan

1992 yılının sonlarında şöhret basamaklarının başında ilk albümü "Yine Sensiz"le Tarkan duruyordu. Bir anda tüm Türkiye'nin gözleri genç yeteneğin üzerine çevrildi. Yakışıklılılığla genç kızları kısa sürede kendine hayran bıraktı.

Dünden bugüne Tarkan

Ünlü söz yazarlarının katkılarıyla 1994'te "Aacayipsin" albümünü çıkaran Tarkan'ın adı artık Türk pop müziğinin önemli isimlerinden biri olarak anılıyordu. Bu albüm Tarkan'ın hayatında bir dönüm noktası oldu. Bundan sonra atacağı her adımdan milyonlarca hayranının haberi olacaktı