BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Dündar CHPye ders verdi

AK Parti'ye karşı açılan kapatılma dava sistemin iflası mı? Madolyonun öteki yüzüne Can Dündar baktı.

Abone ol

İktidar partisine karşı açılan dava sistemin ettiğini mi gösteriyor? Milliyet yazarı Can Dündar'a göre evet.

İflasın açılımını da yapıyor Dündar. Seçimle ya da darbeyle yapılamayan işin yargı yoluyla yapılmasını sistemin çaresizliği olarak görüyor.

AK Parti'nin sıkıştığı zorlandığı bir dönemde gelen iddianamenin hayat öpücüğü verdiğini savunan Dündar, CHP'ye de kızmadan edemiyor:

(...)Son dava, siyaseten AKP’ye arayıp bulamayacağı bir hayat öpücüğü sunmuştur. Emekçiler, iktidar partisinin kendi haklarını gasp etmesine karşı sokağa dökülmüşken, kimi aydınlar desteğini çekmişken, AB konusundaki ikircikli tavrı Avrupa’dan da görülmüşken bu dava, AKP’ye yeniden “demokrasinin mağduru” payesi ve yerel seçimler için “e-muhtıra”nın sağladığına benzer bir seçim malzemesi bahşetmiştir.

DTP ve seleflerinin kapatılmasına ses etmeyen, hatta demeçleriyle hedef gösteren AKP, ok kendisine dönünce demokrasiyi hatırlamış ve iki gün içinde yeniden yerli-yabancı geniş bir koalisyonun desteğini yakalamıştır.
Ana muhalefet partisinden dava için yükselen alkış sesleri ise, “Biz hiç ders almıyoruz” makamındadır.
* * *
Hukukun sözünü Anayasa Mahkemesi söyleyecek. Ama siyasetin sözünü tarih söyledi bile:
Tarih, bir partiyi kapatmanın, o partinin savunduğu fikirleri gömmeye yetmediğini, tersine budanan dalları daha gür yeşerttiğini yazıyor.
Çare yine siyasettedir.