BIST 8.898
DOLAR 34,23
EURO 37,79
ALTIN 2.932,98
HABER /  MEDYA

Duayen gazetecilere ödül

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, meslekte 25 ve 50 yılını dolduran üyelerine törenle "onur plaketi" verdi.

Abone ol

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), meslekte 25 ve 50 yılını dolduran üyelerine düzenlenen törenle "onur plaketi" verdi. Törende konuşan İGC Başkanı Erol Akıncılar, "Bu meslekte 5-10 yıl önemlidir, 25 yıl, 50 yıl daha da önemlidir" dedi.

Meslekte 25 ve 50 yılını dolduran İGC üyelerine plaketlerine verilmesi amacıyla Otel Kaya Prestige'de bir tören düzenlendi. Törende konuşan İGC Başkanı Akıncılar, toplumda her mesleğin onurlu olduğunu, herkesin mesleği ile gurur duyduğunu belirterek, "Toplumun önemli gördüğü meslekler vardır. Bu mesleklerdeki insanlar ayrıcalıklı kişilerdir. Yani, toplum bizi ayrıcalıklı yapar. Gazetecilik mesleği ayrıcalıklı mesleklerdendir. Gazeteci gece gündüz demeden sürekli çalışır, bu yüzden toplum gözünde önemli ve ayrıcalıklıdır. Halka doğru dürüst haber vermek için çaba gösterir. Bu meslekte 5-10 yıldır önemlidir, 25 yıl, 50 yıl daha da önemlidir" diye konuştu. Akıncılar, açıkladığı nedenler nedeniyle meslekte 25 ve 50 yıl çalışan meslektaşlarını ödüllendirdiklerini, ödüllendirmeye de devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Akıncıların konuşmasının ardından, 25 yıllık 38 ve 50 yıllık İGC üyesi 6 gazetecinin onur plaketleri davetliler İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakipoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Rıfat Yüce, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Toptaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Susam ile Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Ender Yorgancılar tarafından verildi. Onur Plaketi alan gazeteciler şunlar:

"50 Yıllık: Günay Şimşek, Günay Oğuz, Kaya Çelikkanat, Türkmen Parlak, Yusuf Pakman, Cemil Devrim.

25 Yıllık: Abdi Karagözoğlu, Ahmet Atilla Özgen, Ali Kayadibi, Atilla Sertel, Barış Kudar, Bülent Demirsoy, Cemal Zafer Güven, Cemalettin Özdoğan, Coşkun Akar, Dengiz Toprak, Engin Yavuz, Ergül Satıç, Erol Yaraş, Ertuğrul Eşençay, Feyzi Hepşenkal, Fikret Ay, Hakan Güray, Hasan Şahin, Mehmet Fırat Arısoy, Mesut Kezer, Nurten Doğan, Ömer Ayan, Süleyman Saylan, Talat Kırcan, Tülay Cengiz, Tülin Özgen, Zehra Sirel Ekşi, Yusuf Fikret Alan, Berrin Birer, Eyüp Orhan Ayalp, Hikmet Şenol, Meriç Köyatası, Mustafa Abadan, Mustafa Balbay, Nermin Tuğuşlu, Oğuz Serdar Örnek, Sevda Boduroğlu, Yaşar Yılık."