BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

DTPnin Türkmen bakışı

DTP Eş Başkanı Ahmet Türk Türkmenlerin Irak'ta parlamentoda temsil edildiğini söyledi.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı Ahmet Türk, ''Irak'ta Türkmenlerin sorunları olduğu söyleniyor. Ancak, onlar hem parlamentoda hem de merkezi hükümette bakan düzeyinde temsil ediliyor'' dedi.

DTP Parti Meclisi toplantısının açılışında konuşan Türk, Irak'ın Süleymaniye kentinde katıldıkları Sosyalist Enternasyonal Toplantısına ilişkin izlenimlerini aktardı.

Toplantıda Irak ve İran'da yaşayan Kürtlerin sorunlarının ele alındığını ifade eden Türk, kendilerinin de toplantıda Türkiye'deki gelişmelerden söz ettiklerini kaydetti.

Sorunların barış sürecine etkilerinin de toplantıda tartışıldığını kaydeden Türk, ''Bugün Türkmenlerin sorunları olduğu söyleniyor. Ancak, onlar hem parlamentoda hem de merkezi hükümette bakan düzeyinde temsil ediliyor. Ancak Kürtlerin sorunları çözülmeden Ortadoğu'ya barış gelmez'' diye konuştu.

''SEÇİM BARAJI İNDİRİLSİN''

Türk, partisinin 25 Haziranda gerçekleştirilecek kurultayına ilişkin çalışmaların da devam ettiğini kaydetti. Türkiye'de demokratikleşmenin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyleyen Türk, ''Bugün Türkiye'de yüzde 10 barajı vardır. Bu da demokratikleşmenin önündeki en büyük engeldir. Bu barajın indirilmesiyle gerginlikler de sona erer'' dedi.

Türkiye'de 1980 öncesindekine benzer bir tablonun yaratılmaya çalışıldığını savunan Türk, buna neden olan etmenlerin üzerinde durulması gerektiğini sözlerine ekledi.