BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,07
ALTIN 2.833,12
HABER /  GÜNCEL

DTPliler iki polisi linç ediyordu

Hakkari'de DTP'nin kapatılmasını protesto eden gruba, polis müdahale etti. İki polis DTP'li yöneticilerin çabasıyla kurtuldu.

Abone ol

DTP'nin kapatılması kararını protesto eden grup, sabah saatlerinde Altay Caddesi'nde toplandı. Grup, buradan Çevre Yolu üzerindeki Devlet Hastanesine kadar yürüdü.

Gruptan bazı kişiler, güvenlik önlemi alan zırhlı araçlara ve polislere taşla saldırdı. Bu sırada bir emniyet amiri ile polis memuru ise grup tarafından linç edilmek istendi.

Kapatılan DTP'nin eski yöneticilerinin çabası sonucu, emniyet amiri ve polis memuru, grubun arasından çıkarılarak, uzaklaştırıldı.

Güvenlik güçlerinin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği grup, ara sokaklara dağıldı. Olaylar sırasında bazı iş yerlerinin camı kırıldı.

Emniyet müdür yardımcısı başından yaralandı

Van'da, DTP'nin kapatılmasını protesto eden grubun taş atması üzerine polis müdahale etti, emniyet müdür yardımcısı atılan taşla yaralandı

Anayasa Mahkemesinin DTP'nin kapatılmasına oybirliğiyle karar vermesini protesto eden grup, kapatılan DTP'nin eski il binası önünde toplandı. Burada bir süre slogan atan grup, kapatılan partinin il yöneticilerinin uyarısı üzerine dağılmaya başladı.

Dağılmaya başlayan gruptan bazı kişiler, bu sırada güvenlik önlemi alan polislere taşla saldırdı. Saldırı esnasında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Okşan, kulağına isabet eden taşla yaralandı. Polisin biber gazıyla müdahalesi üzerine grup ara sokaklara dağıldı.