BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

DTPli başkana 2 yıl hapis

DTP Erzurum İl Başkanı Bedri Fırat'a 2 yıl hapis cezası verildi. Cezanın nedeni malum.

Abone ol

Erzurum"un Hınıs İlçesi'nde Nevruz kutlamaları sırasında terör örgütü PKK"nın propagandasını yapmak ve bölücübaşı Abdullah Öcalan"ı övmekle suçlanan DTP Erzurum İl Başkanı Bedri Fırat'a 2 yıl hapis cezası verildi.

DTP İl binasında 17 Şubat'ta basın toplantısı yapan Fırat, bölücübaşı Abdullah Öcalan"ın cezaevinde bulunmasının Türkiye'de iç çatışmaya neden olacağını, 20 Mart 2006 tarihinde de Hınıs İlçesi"nde düzenlenen Nevruz kutlamasında bölücü örgütün propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açıldı. İddianamede Fırat"ın Nevruz sırasındaki konuşmasında, Türkiye'de yaşayan Kürtler'i "Kawa" isimli sembol kişi şahsında dirilişlerini selamladığı, Kürtler'in ezildiğini ve soykırıma uğradığını, bunun karşısında direnilmesi gerektiğini söylediği belirtildi. Ayrıca, Kürt kanı dökenlerin bu kanda boğulacaklarını öne süren Bedri Fırat"ın Kürtler'i devlet otoritesine karşı direnişe teşvik ettiği savunuldu. Fırat"ın terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ı "Barış projesi mimarı" olarak gösterdiği, topluluğun da "Yaşasın Başkan Apo" diyerek övdüğü iddianamede yer aldı. Fırat hakkında PKK"nın şiddet ve teröre teşvik edecek şekilde propagandasını yaptığı gerekçesiyle Terörle Mücadele Yasası uyarınca cezalandırılması istendi.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde dava açıldı. Tutuksuz olarak yargılanan DTP Erzurum İl Başkanı Bedri Fırat, bugünkü son duruşmada “Beraatimi istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, oybirliği ile Bedri Fırat"a PKK terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezayı ertelemedi ve para cezasına da çevirmedi. Karar onanmak üzerine Yargıtay"a gönderilecek.