BIST 9.577
DOLAR 34,02
EURO 37,93
ALTIN 2.820,86
HABER /  POLİTİKA

DTPden aleni TEHDİT

DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş'tan tehdit gibi açıklama

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi(DTP) Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, "Her sabrın bir sınırı var. Bu sabrı bundan daha fazla kimse zorlamamalıdır." dedi.

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde yapılması planlanan kültür şölenine izin verilmemesi ile ilgili basın açıklaması yapmak isteyen DTP'lilere polis müdahale etti. DTP Bağcılar İlçe Başkanlığı önünde gerçekleşen müdahalede çok sayıda kişi gözaltına alındı. Müdahale sırasında DTP eş Başkanı Emine Ayna'nın da sıkılan gazdan etkilendiği belirtildi.

Polis müdahalesinin ardından DTP Bağcılar İlçe Başkanlığı'na gelen Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş ve Siirt Milletvekili Fatma Kurtulan birlikte bir basın açıklaması yaptı. Polisin müdahalesini kabul edilemez olarak gördüklerini belirten Demirtaş, kültür şöleni yapmak isteyen Bağcılar ilçe teşkilatına Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nin kiralanmaması ile ilgili olarak AK Parti'yi suçladı. AK Parti'nin çifte standart ve iki yüzlü politika yürüttüğünü iddia eden Demirtaş, polisin müdahalesini demokratik haklarına saldırı olarak nitelendirdi. Demirtaş "Polis Eş Başkanımız Van Milletvekili Emine Ayna'yı hedef alarak biber gazlı ve joplu saldırı gerçekleştirmiştir." dedi. Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir eş başkanımızı hapse göndereceksiniz, bir eş başkanımızı da halkımızla birlikte joplu, biber gazlı saldırıya maruz bırakacaksınız. Ondan sonra halkımızdan sabır bekleyeceksiniz. Her sabrın bir sınırı vardır. Her sabır taşı bir yere kadar dayanır. Bizim halkımızın barışa kardeşliğe olan inancı nedeniyle sabrı büyüktür. Bu sabrı bundan daha fazla kimse zorlamamalıdır. Kürt halkının bir onuru vardı. Bu onuru kimse rencide edecek davranışlarda bulunmamalıdır."

Demirtaş, olayla ilgili olarak İçişleri Bakanı ile görüşeceklerini ve İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürü hakkında soruşturma açılmasını isteyeceklerini belirtti. Bu arada çevik kuvvet polisi DTP Bağcılar İlçe başkanlığı önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.