BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,07
ALTIN 2.833,12
HABER /  POLİTİKA

DTPde kırmızı plakalar da gitti

İki milletvekiline gelen yasağın ardından DTP grubu düştüğü için kırmızı plakalar da elden gitti

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- DTP kapatılma sonrası yol haritası için kafa yorarken Meclis’de pek çok değişiklik olacak. Grup düşeceği için kırmızı plakalar elden gidecek.

Anayasa Mahkemesinin dün açıkladığı karara göre Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un DTP üyelikleri hemen düşürülecek. Bu durumda iki ismin de kararın gerekçesi yayımlanana kadar "bağımsız" olarak milletvekillikleri devam edecek. Mahkeme Başkanı Kılıç, kararın uygulanması için Meclis ve Yargıtay Başsavcılığı'na hemen gönderileceğini açıkladı. Karar bu iki kuruma gönderildiği andan itibaren DTP tabelaları indirilecek, Meclis'teki DTP grubu da dağıtılacak.

ODALAR DA BOŞALTILACAK

DTP’nin TBMM Başkanlık Divanındaki “İdare Amiri” Sırrı Sakık’ın bu görevi de sona erecek. DTP Grup Başkanvekilleri Gülten Kışınak ve Selahattin Demirtaş’ın kırmızı plakalı makam araçları geri alınacak.

TBMM Genel Kurulunda 14 Aralık Pazartesi günü yapılacak 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın tümü üzerinde gruplar adına verilen söz hakkın da DTP’nin konuşması da iptal edilecek. DTP’liler yeni bir parti altında Meclis grubu oluşturmadığı sürece, bu partiye ayrılan grup odası ve Grup Başkanvekili odaları da boşaltılacak.