BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,88
ALTIN 2.799,16
HABER /  POLİTİKA

DTP mitinginde PKK sloganları

DTP tarafından düzenlenen miting örgüt propagandasına dönüştü. Terör örgütü PKK ve Apo lehine sloganlar atıldı...

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen 'Barış ve Demokrasi Mitingi' örgüt propagandasına dönüştü. Miting alanında bulunan bazı gruplar tarafından terör örgütü PKK'nın sözde bayrağı ve Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı. Miting alanının etrafında bulunan apartmanlara Türk bayrağı asılırken, mitingde de ilk defa sahneye Türk Bayrağı asıldı.

Mitingin başında önceki gün öldürülen gazeteci Hrant Dink anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Ermenice bir şarkı çalındıktan sonra Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Aka, bir konuşma yaptı. Aka'nın konuşmasının ardından sanatçı Çetin Oraner tarafından katılımcılara bir konser verildi. Konser sonrasında partinin otobüsüyle alana giren DTP Genel Başkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk partililer tarafından 'Beji Serik Apo' sloganlarıyla karşılandı.

Mitingde bir konuşma yapan DTP Genel başkanlarından Ahmet Türk, gazeteci Dink'e yapılan saldırının, barışa, kardeşliğe ve halkların özgürlük mücadelesine karşı yapıldığını ifade etti.

Miting olaysız olarak tamamlanırken, Metropol Miting Alanı'ndan Fasih Kayabalı Caddesi'ne giren bir grup, 'Kana kan, dişe diş seninleyiz Öcalan, Beji Serik Apo'' sloganları atarak dağıldı. Miting alanı çevresinde emniyet güçleri tarafından panzerlerle geniş güvenlik önlemleri alındığı ve alana girenlerin tek tek arandığı gözlendi.

Mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı.