BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.428,58
HABER /  GÜNCEL

DTP ilçe başkanına gözaltı

DTP ilçe Başkanı Aziz Koçak ile 2 üniversite öğrencisinin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) il örgütü 27 Nisan Pazar günü ‘Funda Düğün Salonu'nda yapılan 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan ‘Kültür ve Kardeşlik' gecesiyle ilgili olarak sürdürülen soruşturma kapsamında aralarında DTP ilçe Başkanı Aziz Koçak ile 2 üniversite öğrencisinin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen DTP İlçe Başkanı Aziz Koçak ile 2 üniversite öğrencisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında gecede Güneydoğu'da öldürülen teröristler için saygı duruşunda bulunulması üzerine, DTP Sakarya Merkez İlçe Başkanı Aziz Koçak ile etkinlikte sunuculuk yaptığı belirtilen 2 üniversiteli öğrenci olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı.

‘Bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen DTP ilçe Başkanı Aziz Koçak ile 2 üniversite öğrencisi ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Savcının tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk ettiği 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. DTP İlçe Başkanı Aziz Koçak soruşturmayla ilgili kendilerine gecede slogan atılıp atılmadığının sorulduğunu söyledi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gecede bulunan ve kimlikleri açıklanmayan 8 kişinin daha ifadelerine başvurulacağı belirtildi.