BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

DTP hakkında hapis talebi

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında hapis cezası talebinde bulunuldu.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk ve Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle parti tarafından bastırılan bildirilerde, terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan'ı öven ifadelere yer verdikleri iddiasıyla 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, sanıklar Türk ve Tuğluk'un avukatı Mehmet Nuri Özmen katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Osman Nuri Yeğenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle DTP Genel Merkezince bastırılarak il teşkilatlarına dağıtılmak üzere gönderilen ''Savaşa ve kadın katliamına dur demek için alanlarda olalım'' başlıklı bildiride, terör örgütü PKK'yı ve elebaşını öven ve destek veren ifadelere yer verildiğini kaydetti.

Bildiride, ''Kürt sorununun barışçı çözümüne dair önemli katkıları olan Kürt halkı önderi sayın Abdullah Öcalan'a tecrit içinde tecrit uygulanmakta. Barış çabaları yanıtsız bırakılmakta'' denildiğini ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı destekleyen başka beyanlar bulunduğunu ifade eden Savcı Yeğenoğlu, Kürtçe sloganların da bulunduğu bildirinin 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 81/c maddesinde belirtilen ''Siyasi partiler tüzük ve programlarının yazımı ve yayınlanmasında, kongrelerinde, açık veya kapalı salon toplantılarında, mitinglerinde, propagandalarında Türkçe'den başka dil kullanamazlar'' hükmüne açıkça aykırı olduğunu belirtti.

Sanıklar Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un avukatı Mehmet Nuri Özmen, yazılı savunma yapacağını belirterek, mahkemeden süre talep etti.

Mahkeme Başkanı İbrahim Kozan da avukatın talebi doğrultusunda duruşmayı erteledi.