BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

DPye nöbetçi emanetçi

Ağar, çare buldu. Özel bir emanetçiye teklif götürdü. Kim mi o dersiniz? Baba'nın emanetçisi...

Abone ol İstifa baskılarından bunalan DP lideri Mehmet Ağar, yeni çıkış yolları arıyor. Bulduğu formül, partiyi olağan kongreye kadar Hüsamettin Cindoruk'a "emanet" etmek oldu.

Bunun için de Cindoruk ile dün öğle yemeğinde buluştu. Yemek masasında İstabul eski İl Başkanı Mete Kalyoncu da vardı. Mehmet Ağar yemekte, Hüsamettin Cindoruk'a Mayıs'ta yapılacak olağan kongreye kadar partinin başına geçmesini önerdi.

CİNDORUK TEKLİFİ DOĞRULADI

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kendisine DP'nin genel başkanlığı teklifi yapıldığını doğrulayarak, ''Bu teklif, olağan kongre sürecine kadar partinin birliğini sağlamak amacıyla yapılmıştır'' dedi.

Bu tekliflerin daha önce de geldiğini dile getiren Cindoruk, ''Bu teklifleri saygıyla karşıladım ama kesinleşmiş bir şey yok'' dedi.

'OLABİLİR' SİNYALİ

Süleyman Demirel'in emanetçisi olarak bilinen Cindoruk, Ağar'ın emanetçiliğine de sıcak bakıyor. Ancak işi sıkı tutarak, sadece Ağar'ın değil, Genel İdare Kurulu'ndan da bu yönde teklif bekliyor.

Bunu da şu sözleri ile ortaya koyuyor; ''Bu teklifi yapan arkadaşlarımızın bir kısmı görevli de, değil yetkili de değil. Kaç zamandır söyleniyordu. Sayın Ağar ile bu konuyla ilgili bir araya
geldim. O da teklif etti ama tabi düşünme payı lazım. Karar vermeleri lazım. Onun tek başına vereceği bir karar değil. Genel İdare Kurulu'nun (GİK) karar vermesi lazım
.''

ZOR ZAMAN AĞABEYİ

Cindoruk'un ismi DP'yi hareketlendirdi. DP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Hüsamettin Cindoruk'un olağan kongre sürecine kadar partinin başına geçmesine olumlu baktığını söyledi. Ensarioğlu, Cindoruk'un her zaman zor günlerin adamı olduğunu ifade etti. 

Cindoruk'un olağan kongre sürecine kadar ''ağabeylik'' yapmasına olumlu baktıklarını söyleyen Ensarioğlu, ''Olağan kongre zamanına kadar genel başkanlık için ortak aday çıkarılırsa çıkarılır. Çıkmazsa Sayın Cindoruk olağan kongre sonrasında da devam edebilir'' dedi.
    
GİK 4 ARALIK'TA
     
Öte yandan, DP GİK toplantısı Genel Başkan Ağar'ın çağrısıyla 4 Aralık'ta gerçekleştirilecek. 40 üyenin bulunduğu GİK'in bu toplantısına muhalif üyeler de katılma kararı almıştı.

Önceki gün, DP GİK'in muhalif üyelerinin gerçekleştirdiği toplantıda,
Ağar'ın istifasının istenmesi gündeme gelmiş ancak GİK'i toplantıya çağıran Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu'nun verdiği bilgiye göre, Ağar, kendi istifası da dahil olmak üzere bu konuların 4 Aralık'ta yapılacak GİK'te görüşülmesinin uygun olacağını iletmişti.

Daha önce 17-18 Kasım tarihlerinde yapılması planlanan 4. Olağanüstü Büyük Kongre, Genel Başkan Ağar tarafından iptal edilirken, Mayıs 2008'e kadar yapılması gereken 9. Olağan Büyük Kongre için henüz süreç başlatılmadı.