DP'nin türbana bakışı nasıl? Peki ya yerel seçimlerde hedefleri neler?
Abone olDP Genel Başkanı Süleyman Soylu, türban yasağına karşı olduklarını söyledi. Fox TV'de Korkmaz Karaca'nın konuğu olan Soylu, merkez sağda birleşme, türban ve yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
BAŞARILI BİRLEŞMENİN YOLUNU ARIYORUZ
Bursa Karacabey ilçesinde sürprizle karşılaştık. Bizi Anavatan ilçe başkanı karşıladı. İki siyasi parti güç kaybetti. Bizlerin de sorumluluğu oldu. Hukuk dışı müdahaleler Merkez sağı yıprattı.
Erkan Mumcu ile telefonla görüştük. Mumcu birleşme yönünde partilerinin beklenti içinde olduğunu ifade etti. Tabanımızı ölçeceğiz. İyi yönetilmiş bir birleşmeyi ortaya koymamız lazım. 1+1 1.2 yaparsa olmaz. İki siyasi parti içinde kendini rahatça ifade edebilecek bir ortam var. En iyi siyaset alanı merkez sağdır.
YEREL YÖNETİMLER İÇİN KADRO OLUŞTURUYORUZ
Net bir karargah çalışması yapıyoruz. 5.4 oya düştükten sonra yeniden heyecan kazandırmak zor iştir. Ama zor işi inançla yol haritasıyla kucaklamaya çalışacağız. Kentlere, dış politika, işsizlik, ekonomi, tarıma yönelik politikalar üretilecek.
Yerel yönetim karakteri oluşturacağız. 15 gün içinde belediye başkanları ile bir araya geliyoruz. Arama konferansı oluşturacağız. İl ve ilçe belediyelerinde ciddi tecrübeli partililerimiz var. Üniversitede başarılı insanlarımız var. Yerel yöneticilik yapmış partili insanlar var. Yaklaşık 50 kişilik kadro oluşturuyoruz. Prensipler dizisi çıkarıp ne anlattığını bilen program oluşturacağız.
TÜRBANA YASAK ÇAĞDIŞIDIR
DP'nin tavrı net. Türbana yasak çağdışıdır. Eğitimli insanın artırılabilmesi.. Bütün hedef bu. Mağduriyetinden yararlanan anlayış öte yandan, "aman istemeyiz" diyen bir anlayış. Millet bundan bıkmıştır.
Bireysel haklar ve özgürlükler bağlamında Üniversite kapısında türbanla gelip orada başını açması insan haklarına aykırıdır. Şekiller üzerinden tartışmak yanlış.. Ama bunları söylerken laiklik ilkesini de unutmayalım. Laiklik bu ülkenin kuruluş değerleridir.
IMF'NİN TEK MÜŞTERİSİ BİZİZ
Ekonomik krizi görmezden geliyoruz. Gelişmiş ülkelere kıırlganlık yansımaktadır. Fakat Türkiye'de sanki kriz önemsenmemektedir. Cari açık 2007 sonu itibariyle 35 milyar dolar. Bunu likitide bolluğu ile ödüyoruz. Sıcak para bize aktığı için.. Niye kamu reformunu, vergi reformunu tartışmıyoruz?
Bir taraftan bu hükümet işsizliği 8.2 ile aldı 9.7'ye çıkardı. Her dört gençten biri işsizlik. Düşük kurla yüksek faizle kendi rekabet gücünü artırabilmek için ara malı ithal ediyor. Bu durum işsizlik sağladı. Dünyada IMF'nin tek müşterisi biziz. Hükümet tedirginlikten dolayı kesemiyor. Sihirli reçete yok. Üretim artırılmalı. Tarım modern hale getirilmeli. Teknik eleman eksikliği var. Bilgiyi üreten toplum haline gelmeliyiz.