BIST 10.682
DOLAR 32,56
EURO 35,23
ALTIN 2.463,48
HABER /  GÜNCEL

DP'de görev değişimi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, amaçlarının hukuk devletini işlevsel kılmak olduğunu söyledi

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "İddiamız odur ki herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye'yi yerli yerine oturtmaktır" dedi.

DP'nin 8. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlığa seçilen Gültekin Uysal'ın parti genel merkezine gelişinde kurban kesildi.

Uysal, eski Genel Başkan Namık Kemal Zeybek'in İstanbul'da olması gerekçesiyle görevi Genel Başkanvekili Mustafa Uğur Ener'den devraldı.

Devir teslim töreninde Ener, Demokrat Parti'ye "yaşlı parti" denildiğini belirterek, "Bu kongremiz, bunun böyle olmadığını, bizim genç dinamik ve inanmış ekiplerimizin bulunduğunu bir defa daha göstermiş oldu" dedi.

DP Genel Başkanı Uysal da büyük bir davanın mensubu ve sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade ederek, kendisine verilen görevin bilinciyle hareket edeceklerini söyledi.

Uysal, "İddiamız odur ki herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye'yi tekrar yerli yerine oturtmaktır" diye konuştu.

Demokrat geleneğin Türkiye'nin bütününü kucaklayacağını savunan Uysal, ayrım yapmadan bütünleştirici olacaklarını kaydetti.

Uysal, "Kadim bir milletin mensupları olarak, sadece bulunduğumuz coğrafyada değil, ardımızda bıraktığımız hicranlı topraklara da ses, soluk olabilecek bir iradeyi beraber koyacağız" dedi.