BIST 10.001
DOLAR 35,42
EURO 36,45
ALTIN 3.046,32
HABER /  SAĞLIK

Down sendromuna sema ile tedavi!

Konya'da özel bir eğitim kurumunda down sendromlu çocuklar, bir plan çerçevesinde sema yaptırılarak rehabilite ediliyor.

Abone ol

Konya'da özel bir eğitim kurumunda down sendromlu çocuklar, bir plan çerçevesinde sema yaptırılarak rehabilite ediliyor.

Konya'da faaliyet gösteren Gökçem Özel Eğitim Kurumu Kurucusu Yasemin Devecioğlu, down sendromlu oğlunu tedavi etmek için birçok yolu denediklerini ancak başarılı olamadıklarını belirtti. Kendisinin bir gün sema yaparken down sendromu hastası oğlunun da sema yapmaya çalıştığını fark ettiğini vurgulayan Devecioğlu, o günden sonra oğlunu ve kurumdaki başka bir down sendromlu çocuğu sema yaptırmaya başladıklarını bildirdi.

Devecioğlu, semanın, 2 çocuğun sosyal hayatında daha aktif olmasını, sağlık problemlerini de yenmesini sağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Semanın, bu çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine büyük katkısı oldu. Kendilerine güveni geldi. Şimdi kurumumuzdaki bu iki down sendromlu çocuğu sema yaptırarak rehabilite ediyoruz. Birçok sağlık problemlerini aştık. Yani hem rehabilite hem tedavi ediyoruz. Henüz 2 çocuğumuz üzerinde denediğimiz sema terapisi ilk gözlemlerimize göre olumlu gelişme gösterdi. Sema yapmadan önce troid hormonuyla ilgili bir rahatsızlığı vardı. Sürekli ilaç kullanmak zorundaydı. Ama biz bu sağlık problemini de sema yaparak aştık. Şu anda ilaç kullanmıyor. Tahlillerini yaptırıyoruz, bu rahatsızlığı tamamen atlattığını gördük. Bu iki çocuğumuzun sağlık durumu, şu anda çok iyi ve her geçen gün daha iyi oluyor.”

Yasemin Devecioğlu, sema ile tedavi yönteminin bilimsel bir çalışma olmadığını vurgulayarak, sema ile tedavi yöntemini başka çocuklarda da denediğini ve başarılı olduğunu söyledi. Bu yöntemi denediği başka bir çocuğun da hemen hemen tüm davranışlarının değiştiğini anlatan Devecioğlu, “Bu çocuğumuzun annesiyle problemleri vardı onlar yok oldu. Çocuğumuz şimdi normal çocuktan daha iyi şeyler yapıyor. Annesiyle ilişkisi çok iyi. Buraya ait olduğunu hissetti. Bir şeyleri başardığını gördü” dedi.