Dövme yaptırdınız ama artık sildirmek istiyorsunuz. Şimdi yeni bir yöntem var.
Abone olDövme modern dünyanın iş hayatında pek rağbet görmüyor. Bu yüzden pek çok kişi yaptırdığı dövmeleri lazer yöntemiyle sildiriyor.
Günümüze kadar kalıcı dövmelerin çıkarılması konusunda pek çok yöntemin denendiğini belirten Dermatolog Dr. Erçin Özüntürk, eski yöntemlerde, dövmenin içerdiği farklı renkler için farklı cihazlara ihtiyaç duyulduğunu, ayrıca iz kalma riskinin de mevcut olduğunu bu nedenle yeni cihazlar arayışına girildiğini söyledi.
Özgüntürk’e göre, Medlite Q Switch Lazer sistemi, günümüzde hem bu gibi komplikasyonlara neden olmayan, hem de tüm renkler için kullanılabilen son teknoloji. Nanosaniye (bir saniyenin milyarda biri) süreli darbelerle, çeşitli renkleri hedefleyebilen bu cihaz, dövmeye şeklini veren çeşitli renklerde pigmentleri parçalayarak, kan dolaşımı ile karaciğere iletiyor. Karaciğerden de bağırsak yolu ile vücuttan uzaklaştırılıyor.
Cihazın, cildin üst yüzüne hasar vermeden alt yüzeyini ısıtma özelliği sayesinde, dokuyu tekrar oluşturmak için daha yeni kolajlar üretildiğini ifade eden Dr. Erçin Özgüntürk, “Bünye kendi iyileşme tepkisini uyarır. Prensip olarak önce siyah ve mavi renklerin tedavisi yapılır, daha sonra diğer renklere başlanır. Tedavi genel anlamda, 3-4 hafta aralarla 4 ila 6 seanstan oluşmaktadır.
Dövme silme işlemi ile ilgili dikkate alınması gereken en önemli konu, uzman ve deneyimli ellerde yapılması gereken bir işlem olduğudur” diyor.
Bu tedavide acı ve ağrı oldukça az. Genelde uyuşturma veya genel anesteziye gerek yok ancak bu durum biraz da kişinin ağrı eşiği ile ilintili. Ağrı eşiği düşük olan hastalarda, rahatsızlık verici bir durum olmasın diye, o bölge için özel bir şekilde ağrı ve acıyı giderecek lokal anestezi işlemi uygulanıp rahat bir tedavi yapılması sağlanabilir.
Özgüntürk, “Tedavi sırasında bazı bölgeler özel dikkat gerektiriyor. Örneğin yüz, hanımlarda gövde üst (göğüs) ve meme bölgesi çok dikkatli olmayı gerektiren bölgeler. Bu nedenle uygulama, mutlaka derinin yapısını bilen dermatoloji uzmanları tarafından gerçekleştirilmeli” diye konuşuyor