BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Dos Santosu neden almadı?

İşte Yıldırım Demirören'in daha ucuz olduğu halde Meksikalı Dos Santos yerine Tabata'yı alışını perde arkası..

Abone ol

Beşiktaş'ta Tabata-Dos Santos trafiğindeki gariplikller her gün yeni bir boyut kazanıyor. Beşiktaş cephesi suskunluğunu koruyor ama araştırdıkça da yeni bilgiler ortaya çıkıyor. İşte Habertürk'ün haberi...

Beşiktaşlı bir yöneticinin Meksikalı yıldız Dos Santos'un transferini 5 milyon euro bonservis üceriti, 1.6 milyon euro ad futbolcuya ödenecek yıllık para karşılığında bitirdiğini ancak Yıldırım Demirören'in bu transferin önüne set çekip Tabata'yı aldığını gördük. Bu yönetici, 5 milyon euroya da değil, 4.5 milyon euro bonservis ücreti karşılığı bu transferi sonlandırıyor. Konuyu başkana aktartıyor. Bakşanın ilk yanıtı "Bu işi bırak. Hoca da zaten transfer istemiyor" oluyor. Yönetici biraz diretiyor ama nafile.Demirören, ilginç olduğu kadardüşündürücü cevabıyla olaya noktayı koyuyor:

"Onu istemiyorum. Ben Gaziantep Başkanı İbrahim Kızıl'a söz verdim." Kısa süre sonrada Tabata, çok yüksek rakamlara Beşiktaş'a geliyor.

Yani Beşiktaş Başkanı göz göre göre, kulübün kasasından çok daha fazla paranın çıkacağını bile bile Santos'u elinin tersiyle itiyor. Başkan ile yönetici arasındaki konu orada kapanıyor belki amayankıları yöneticiler arasında da Beşiktaş kulislerinde de sürüyor.

Deniliyor ki:" Başkanın başı 3-4 sene sonra bu işlerden çok ağrır.". Demek istiyorlar ki: " Başkan bu kongreyi de kazanır, gelecek dönemden sonra başkanlığını bırakmasının ardından geriye dönük hesaplar incelendiğinde cevabını zor verir." Başkan bu kongreyi kazanır mı kazanamaz mı bilinmaz ama özelikle bu transfer sezonu birçok soru işaretini geride bırakarak tamamlandı.

-SORULARA DEVAM EDELİM-

Biz de sorularımıza yenilerini ekleyelim.

"Kızıl'a neyin sözünü veriyorsunuz?"
"Gaziantep'in hocasının verdiği demeçlerden, Antep yerel medyasında çıkan haberlerden de çok net anlaşılacağı gibi Tabata trasnferi çoktan bitmiş. Hangi amaçla kamuoyunu 2 ay oyaladınız, gerçeği sakladınız?"
"Bu süre zarfında Gaziantep, Santos Kulübü ile pazarlığa oturup bonservis operasyonunu mu gerçekleştirdi?"
"Beşiktaş Kulübü 2-3 milyon euroya alacağı Tabata'yı, 8 milyon euroya almak zorunda mı bırakıldı?"
"Yıldırım Demirören'in Beşiktaş'tan olduğu gibi, ibrahim Kızıl'ın da Gaziantep Kulübü'nden yüksek miktarda alacağı olduğu söyleniyor. Tabata transferiyle Gaziantep'in kasasına girecek olan para alacaklarına mahsuben Kızıl'ın hesabına mı aktarılacak?"
"Tabata trasnferi Kızılın alacaklarını kurtarma operasyonu olarak yorumlanıyor. Doğru mu?"