BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Dört cinayetin sanığına 24 yıl hapis

Malatya'da iki yıl önce 4 kişinin öldürüldüğü cinayet davasında, sanığa 24 yıl hapis cezası verildi.

Abone ol
Malatya'da iki yıl önce 4 kişinin öldürüldüğü cinayet davasında, mahkeme 1 sanığa 25 yıl 4 ay 22 gün hapis cezası verirken, 2 sanığı serbest bıraktı. Firari sanık hakkındaki karar ise yakalandıktan sonra açıklanacak.
Malatya'da 2009 yılında birahane ve pavyonların bulunduğu Cezmi Kartay Caddesi'nde, 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan davada karar açıklandı. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada, tutuklu sanıklar Ömer Boztepe, Ahmet Çelik ve Celal
Türker hazır bulundu. Firari sanık Bekir Boztepe ise duruşmaya katılmadı.

Karar öncesi sanıklara söz veren mahkeme heyeti, ardından kararı açıkladı. Daha önce cinayet suçundan ceza alıp şartla salıverilen Ömer Boztepe'ye, bu durumu da gözönünde bulundurularak 25 yıl hapis ve iş yeri çalışanını yaralamaktan da 4 ay 22 gün hapis cezası verildi. Diğer tutuklu sanıklar Ahmet Çelik ve Celal Türker'in ise delil yetersizliğinden beraatlerine karar verildi. Firari sanık Bekir Boztepe için de yakalandıktan sonra ceza verilmesine karar verildi.

Davada yardım ve yataklıktan tutuksuz yargılanan Coşkun A., Ali B. ve Eren Ç. hakkında ise 10 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Olayda; babası, ağabeyi, akrabası ve bir çalışanını kaybeden Ergün Kılıç, duruşma sonrası adliye önünde yaptığı açıklamada, kararın kendisini tatmin etmediğini, davayı temyize götüreceklerini söyledi. Savcının mütalaasına itiraz ettiklerinde, 'karara itiraz edebilirsiniz' dediğini öne süren Kılıç, "Bu söze bakarak kararın önceden verildiğini düşünüyorum. Bu nasıl mahkeme, bu nasıl adalet. Bunun peşini bırakmayacağım. Temyize götüreceğim." dedi.

Malatya'da 26 Kasım 2009 tarihinde Cezmi Kartay Caddesi'nde bir birahanenin işletmecisi emekli öğretmen Seydi Battal Kılıç (60), oğlu Erdal Kılıç (36), kayınbiraderi Mustafa Kılıç (49) ile birahane çalışanı Hasan Tecimer (35), çıkan kavga sonucu öldürülmüştü.