BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,04
ALTIN 2.833,94
HABER /  GÜNCEL

Dördü de mi tesadüf?

İş başvurusu için onlarca kişi başvurdu. Belgeniz eksik deyip sadece 9'u kabul edildi. Ve kazanan 4 kişiye bir bakın!

Abone ol

Kırıkkale'de itfaiye müdürlüğüne alınacak 4 kişi için yapılan sınav tartışma konusu oldu. Öyle ki sınavda işe alınan kişilerden biri AK Partili Belediye Başkanı Bilal Ağca'nın oğlu, diğeri ise kayın biraderiydi.

BELGE EKSİK DİYE 9 KİŞİ SINAVA KABUL EDİLDİ

Irmak beldesi itfaiyesine alınacak kişiler için açılan sınava çok sayıda başvuru yapıldı.

Ancak yeterli belgeleri olmadığı gerekçesiyle sadece 9 aday sınava katılabildi.
İşe alınan 4 kişinin isimleri ise tepkilere neden oldu.

İŞE ALINANLARIN HEPSİ TANIDIK, AKRABA

Öyle ki, işe alınanlardan 2'sinin Belediye Başkanı Bilal Ağca'nın oğlu ile kayınbiraderi, diğerlerinin ise bir zabıta memurunun oğlu ile iş kurumu müdürünün kızı olduğu belirlendi.

Diğer adaylar ise duruma tepki göstererek adalet istedi. Eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı, prosedürü uyguladıklarını açıkladı.

OĞLUMUN HERHANGİ BİR KAMU KURULUŞUNA GİRMEYE HAKKI YOK MU?

İddiaları yanıtlayan Irmak Belediye Başkanı Bilal Ağca, sınava şartları uyan 9 adayın başvurduğunu belirtirken, şöyle dedi:

“Adaylar Türkiye İş Kurumu tarafından gönderildi. Sınav komisyonunda ben yoktum. Komisyona herhangi bir etkim de olmadı. Yasal prosedür ne ise onu uyguladık. Yasa dışına çıkmadık. Ayrıca benim oğlumun işe alındığı ve haksızlık yapıldığı iddia ediliyor. Oğlumun herhangi bir kamu kurumunda işe girmeye hakkı yok mu? Oğlumun işe alındığını söyleyenler puanına hiç bakmamışlar mı? Haksızlık olduğunu iddia edenler, yasal yollardan haklarını arayabilir. Buna bir şey diyemem.”

Sınavı kazanan adaylar henüz işe başlamadı.