BIST 10.817
DOLAR 32,57
EURO 35,26
ALTIN 2.468,97
HABER /  DÜNYA

Donald Trump: Taraflı bir yargılama oldu, görülmemiş olay

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hüküm giydiği davaya ilişkin olarak "New York savcısı suçu kontrol altına alamamışken, beni aldı" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hüküm giydiği davaya ilişkin olarak konuştu. Trump, "Görülmemiş bir olay yaşıyoruz. Mahkeme taraflı bir yargılama yaptı. New York savcısı suçu kontrol altına alamamışken, beni aldı. Hapis yatmam bekleniyor. Şu ana kadar yaptığım her şeye bakabilirsiniz. Bizim tarafımızda olan bazı tanıkların başına ne geldiğini gördünüz. Trump'a karşı konuşmazsan 15 yıl hapis yatabilirsin denildi bu adama. Faşist bir yerde yaşıyoruz. 4 ay 6 ay ya da 15 yıl hapse atılabilirsiniz anlaşma yapmazsanız. Güney tarafı bu davayı almak istemedi." ifadelerini kullandı.

DONALD TRUMP “SUS PAYI” DAVASINDA JÜRİ TARAFINDAN SUÇLU BULUNMUŞTU

Eski ABD Başkanı Donald Trump tarihi “sus payı” davasında kendisine yönetilen 34 suçlamanın tamamından suçlu bulunmuştu. Trump, 12 kişilik jürinin kararını açıklamasının ardından davayı “rezalet” olarak niteleyerek, “Bu, Biden yönetimi tarafından siyasi bir rakibi bastırmak ve etkisizleştirmek için yapıldı" demişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kamuoyunda “sus payı” davası olarak da bilinen davada Trump, ilişki yaşadığı müstehcen film oyuncusu Stormy Daniels'e 2016 başkanlık seçimleri öncesinde “sus payı” ödemek ve ödemeyi örtbas etmek için resmi kayıtlarda tahrifat yapmakla suçlanmıştı. Trump'ın ABD tarihinde bir ceza davasında yargılanan ilk eski ABD Başkanı olması nedeniyle önem taşıyan dava sonunda Trump’ın 4 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtilmişti. Yargılama süresince mahkeme heyetine sert eleştirilerde bulunan Trump, “sus payı” davasının bir “siyasi komplo” ve “cadı avı” olduğunu savunmuştu.