BIST 10.918
DOLAR 32,71
EURO 35,50
ALTIN 2.496,49
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribinden ölümde ihmal iddiası

Domuz gribinden yaşamını yitiren 29 yaşındaki işçinin tedavisiyle ilgili ihmal iddası var. Aile de tepkili...

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Türkiye'de domuz gribi nedeniyle yaşamını yitiren 29 yaşındaki işçinin ölümüyle ilgili pek çok iddia ortaya atılıyor.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) hastanın ölümünde 'ihmal' bulunduğunu iddia ederken aile üyeleri de hastaneyi mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

Başkentte domuz gribi dolayısıyla hayatını kaybeden kişinin ağabeyi Hüseyin G, kardeşinin ölümünde ihmali olduğunu ileri sürerek, hastaneyi mahkemeye vereceklerini söyledi.

Kardeşinin hastanede temizlik görevlisi olduğunu hatırlatan Hüseyin G. "Kardeşim zatürre şüphesiyle çalıştığı hastaneye yattı. Cumartesi günü telefonla bizi arayarak durumunun ağırlaştığı söylendi. Biz kalp rahatsızlığından öldüğünü düşünüyorduk, ancak gerçeği daha sonra televizyondan öğrendik" dedi.

Kardeşinin ölüm nedeninin raporda, ''Domuz Gribi'' yazdığını öne süren Hüseyin G, ''Hastanedeki doktor bize bu virüsü herkesin taşıyabileceğini ve virüsün hastanede de olduğunu söyledi. Doktor, kardeşimin ikinci bir hastalığının olması nedeniyle öldüğünü belirtti. Kardeşimin ölümünde yüzde 100 ihmal olduğunu düşünüyorum. Hastaneyi mahkemeye vereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız'' dedi.