BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribinde korkunç bilanço

Domuz gribinde tüm önlemlere rağmen ölü sayısı hızla artıyor. Sağlık Bakanlığı'nın son açıklaması ürküttü.

Abone ol

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 161'e yükseldi... 243 kişi hastanede yatıyor, 70 hasta yoğun bakımda.. 32'si ise solunum destek cihazına bağlı yaşıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, “Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısı 243'dür. 70 hastanın takip ve tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülmektedir. Bunlardan 32'si ise solunum destek cihazına bağlı olarak takip edilmektedir” bilgisi yer aldı.

32'Sİ SOLUNUM DESTEK CİNAZINA BAĞLI

Hayatını kaybedenlerden 92'sinde pandemik grip açısından risk taşıyan altta yatan kronik hastalık tespit edildiği belirtilerek, şunlara dikkat çekildi: “Hastalıktan korunmanın en etkili yolu aşılanmaktır. Halen sağlık kuruluşlarımızda kronik hastalığı bulunan ve 6 ay-24 yaş arasındaki vatandaşlarımızın aşılanmalarına devam edilmektedir. Aşının koruyucu etkisi 10-14 gün sonra ortaya çıktığından vatandaşlarımızın kişisel korunma önlemlerine hassasiyet göstermeleri önem arz etmektedir.

Kişisel hijyen kurallarına riayet etmek ve elleri sık sık su ve sabunla yıkamak, hastalığın bulaşma ihtimalini azaltan uygulamalardır. Hasta olan kişilerin işe ve okula gitmemeleri, evlerinde istirahat etmeleri ve yakın temas içinde olmamaları gereklidir.

Hastalığın bulaşma riskini azaltmak bakımından, bayramlaşmalar sırasında mümkün olduğu kadar öpüşmeme ve tokalaşmamaya özen gösterilmelidir.” Bakanlıktan 23 Kasım Pazartesi günü yapılan açıklamada, bu hastalıktan hayatını kaybedenlerin sayısının 112 olduğu bildirilmişti.