BIST 9.390
DOLAR 34,42
EURO 36,33
ALTIN 2.841,75
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribinde 7 şehir efsanesi

Newsweek, domuz gribi hakkıda ortaya atılan fikir ve görüşlerin bir kısmının şehir efsanesi olduğunu ortaya koydu

Abone ol

Son bir yılda hayatımıza giren domuz gribiyle ilgili onlarca şehir efsanesi ortaya çıktı. Newsweek dergisi domuz gribi hakkında ortaya atılan fikir ve görüşlerin bir kısmının şehir efsanesi olduğu ortaya koydu. İşte domuz gribiyle ilgili 7 şehir efsanesi:

1- Aşı oldu geri geri yürüdü?
ABD'de domuz gribi aşısı olduktan sonra konuşma ve yürüme zorluğu çektiği, sadece geri geri yürüdüğünü iddia eden ponpon kız hakkında farklı kaynaklarda farklı haberler vra. The Sun gazetesi dışında tüm yabancı kaynaklar genç kızın mevsimsel grup aşısı sonucu bu rahatsızılğa yakalandığını yazdı. Türk basınında ise The Sun gazetesine atıfta bulunularak genç kızın domuz gribi aşısı nedeniyle böyle olduğu yazıldı.

2- Almanya'da 7 kişi H1N1 aşısı olduktan sonra öldü.
Almanya'da domuz gribi aşısı olduktan sonra 7 kişinin öldüğü iddiasının ardından yapılan açıklamalarda ölen kişilerinz başka rahatsızlıkları bulunduğu ve ölümlerin aşıyla bağlantılı olmadığı belirtildi.

3- Aşılarda domuz kanı var.
Hacı adaylarının kesinlikle bu aşıyı olmaması gerektiği çünkü içinde domuz kanı olduğu söyleniyor. Ama aşılarda domuz kanı olduğu düşüncesi tamamen bilim dışı.

4- Terminatör gen verilecek.
En yaratıcı şehir efsanesi terminatör genlerle ilgili. Bu konuda e-maillerde korkunç genden şu şekilde bahsediliyor. Sizi temin ederim bu aşı sadece hastalık getirmiyor. Trans genetik terminatör genler de içeriyor. İnsan tabiatını yavaş yavaş mesh edecek ve onu başka bir varlığa dönüştürecek genler. Yorumsuz

5- İlaç firmaları kar peşinde.
Yeni bir labarauar imalatı efsanesi. Bu sefer virüsü üretenlerin büyük ilaç firmaları olduğu söylenirken bu konuda internette dolaşan e-maillerde medyanın gerçeği gizlediği ve bu e-mail sayesinde insanların gözlerinin açılacağı vurgulanıyor. Tabiki bilinmiyor.

6- Soğan bakteri emer.
Hikayeye göre 1919 yılında dünyada 40 milyon kişi gripten öldüğünde bir doktor bir çiftçi ailesinni çok sağlıklı olduğunu fark eder. aile bunun sebebinin odanın ortasındaki soyulmamış soğan olduğunu söyler. Doktor buna innamaz ve soğanı alıp mikroskopla inceler, soğanın içinde grip virüsünü görür. Soğan açıkça grip bakterisini emmiştir ve bu sayede de aile sağlıklı kalmıştır. Beslenme uzmanları soğanın etrafında toplanmak yerine yemeyi tavsiye ediyor.

7- Kobay olarak kullanılıyoruz.
Aşı hakkında en yaygın şehir efsanesi Türklerin kobay olarak kulanıldıklarına inananmaları. Domuz gribi aşısı normal aşı üretimj süresinden daha kısa zamanda üretildiği için gerekli denemelerin yapılamadığı ileri sürülüyor. Ama söylentilerin aksine aşı ABD'den AB ülkelerine kadar öncelikle gelişmiş ülkelere gönderiliyor.