Kayseri'de bir üniversite öğrencisi tıp fakültesine başvurdu. Yüksek ateş taşıyan öğrencide domuz gribi tespit edildi.
Abone olKayseri'de yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran bir erkek üniversite öğrencisinden domuz gribi virüsüne rastlandı. Gencin kontrol altına alınan 30 arkadınışının ikisinde de benzer rahatsızlıklar gözlemlendi.
Domuz gribi Kayseri'ye de sıçradı. Yüksek ateş şikayetiyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisine başvuran bir erkek üniversite öğrencisinden alınan numunelerde domuz gribi virüsüne rastlandı. Hastalığın teşhisi üzerine domuz gribine yakalanan hastanın 30 arkadaşı da hastanede enfeksiyon şüphesiyle tahlil yöntemleriyle kontrol edildi. 30 kişiden 2'sinde benzer rahatsızlıklar oluşması üzerine öğrenciler gözetim altına alınarak vücudundan tahlil için bazı numuneler alındı.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Güven, düzenlediği basın toplantısında, 21 Ekim günü, yüksek şikayetiyle acil servise başvuran E. isimli bir erkek üniversite öğrencisini gözetim altına aldıklarını söyledi. Hastadan aldıkları numuneleri Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderdiklerini belirten Prof. Dr. Güven, numuneler üzerinde yapılan tahlillerde H1N1 virüsüne rastlandığını ifade etti. Güven, şunları söyledi: "Hastanın ilk gelişinde, basit gribal enfeksiyon bulguları mevcut olması nedeniyle, önerilerde bulunulmuş. Evinde istirahat etmesi söylenmiş. Bugün de tekrar kontrol edildi. Evde dinlenmeye devam etmesi tavsiye edildi. Kendisiyle temasta bulunmuş olan hastalar da çağırılarak kontrol edildi. Onlardan sadece ikisinde benzer rahatsızlıklar görüldü. Hastanemizde gerekli tedaviler yapıldı. Evlerinde 7 gün boyunca dinlenmeleri tavsiye edildi. Şu anda hastanede yatması gereken hastamız bulunmuyor."
Tıp Fakültesi İnfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emine Alp Meşe ise domuz gribine yakalanan hastanın yakınında bulunanları da kontrol ettiklerini belirterek, "İlk hastamıza yaptığımız tedavinin arkasından evinde dinlenmesini söyledik. Hastamızı her gün kontrol ediyoruz. 7 gün içinde hastalığın bulaşma riski en aza inecektir. Bu yüzden birkaç gün daha evde istirahat halinde olması gerekiyor. Hastayla teması olduğunu belirten 30 kişi başvurdu. Bunları bizzat değerlendirdik. Sadece 2 kişinin benzer yönde rahatsızlıkları vardı. Bu kişilerden de tanı için numuneler alarak tahlil için gönderdik." diye konuştu.