BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Dominique Strauss-Kahn resmi soruşturma altında

Eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkında, bir fuhuş şebekesiyle ilişkili olduğu iddiasıyla resmi soruşturma açıldı.

Abone ol

Eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkında, bir fuhuş şebekesiyle ilişkili olduğu iddiasıyla resmi soruşturma açıldı.

BBC'nin Paris muhabiri Christian Fraser, Strauss-Kahn'a yöneltilen iddialarda, eski IMF başkanının çoğunlukla Lille kentindeki ve ayrıca Paris ile Washington'daki otellerde düzenlenen toplu seks partilerine fahişe tedarik eden bir şebekeye dahil olmakla suçlandığını belirtiyor.

Strauss-Kahn, daha önce çeşitli seks partilerinde bulunduğunu itiraf etmişti ama yetkililer, sözkonusu partilere katılan fahişeleri bir şebekenin sağlandığına inanıyor. Strauss-Kahn ise partilere katılan kadınların fahişe olduklarını bilmediğini savunuyor.

Strauss-Kahn'ın avukatlarından biri de, müvekkilinin "örgütlü bir şebeke"ye dahil olmak ve fahişe tedarik etmekle suçlandığını doğruladı.

Suçlu bulunursa 20 yıla kadar varan hapis cezasına çarptırılması söz konusu olan Strauss-Kahn, 100 bin euro kefaletle serbest bırakıldı. Savcılık, Strauss-Kahn'ın, davayla ilgili olarak diğer davalılar, davacılar, tanıklar ya da medya ile herhangi bir şekilde temasa kuramayacağını bildirdi.

İddialar, Fransız basınında, çeşitli seks partilerinin düzenlendiği otelden adını alarak "Carlton olayı" diye adlandırılıyor. Sorgu makamı, Strauss-Kahn'ın çalışma arkadaşlarının da fahişe şebekesine dahil olup olmadıklarını ve şirket fonlarının suistimal edilip edilmediğini araştırıyor.

BBC muhabiri dünkü mahkemenin bir sürpriz olduğunu ve Strauss-Kahn'ın hafta içinde daha ileriki bir gün mahkemeye çıkması planlanmışken bunun niye erkene çekildiğinin anlaşılamadığını kaydediyor.

Dominique Strauss-Kahn New York'daki bir otelde Nafissatou Diallo adlı kat görevlisine tecavüze yeltendiği suçlaması ardından IMF başkanlığı görevinden istifa etmişti. Strauss-Kahn hakkındaki dava, daha sonra düşmüştü.

Söz konusu olayda adı geçen 32 yaşındaki Diallo'nun Dominique Strauss-Kahn hakkında açtığı özel davanın görülmesine yarın New York'da başlanacak. Eski IMF başkanı, olayda herhangi hatalı bir davranışı olmadığını savunageldi.

New York'daki mahkemede Strauss-Kahn'ın IMF'deki görevine dayanarak diplomatik dokunulmazlıktan yararlanıp yararlanmadığı tartışılacak.