BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,84
ALTIN 2.822,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dolu yağışı Muş'u vurdu

Muş merkeze bağlı Yaygın beldesinde, dün akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı, beldeye bağlı birçok mahallede sele neden oldu.

Abone ol

Belde içerisinden geçen Dağarası Deresi'nin taşması sonucu 5 küçükbaş hayvan telef olurken, yaklaşık 10 bin TL değerinde fidan ve ekili araziler zarar gördü.

Meydana gelen selde 5 küçükbaş hayvanının telef olduğunu vurgulayan Metin Çelik isimli vatandaş, her yıl aynı manzara ile karşılaştıklarını söyledi. Derenin ıslahı için müracaat ettiklerini belirten Metin Çelik, "Meydana gelen selden dolayı 5 koyunumuz telef oldu. Bahçelerimizdeki fidanlar gitti. Geçen yıl da aynı şekilde sel olmuştu ve herhangi bir önlem alınmadığı için bu yıl da aynı olay oldu. Geçen yıl ki selden sonra müracaat ettik ve gelip inceleme yaptılar, ama herhangi bir çalışma yapılmadı" dedi.

Erdoğan Mahallesi'nde ikamet eden Hakim Akçan isimli vatanda ise, yağışın hemen ardından Dağarası Mahallesi'nde ikamet edenlerin kendilerini uyardığını vurgulayarak, "Akşam saatlerinde yağış başladı. Yukarıdaki bölgeden tedbir almamız için bize haber verildi. Biz de ilk olarak evleri tahliye ettik. Meydana gelen selden dolayı mahallelerdeki bütün sebze bahçeleri zarar gördü. Çok zor durumda kaldık. Bazı arkadaşlarımızın hayvanları telef oldu. Yol üzerinde bir köprü ve maalesef yetersiz geliyor. Buraya yeni bir köprü yapılması lazım" şeklinde konuştu.