BIST 10.281
DOLAR 32,70
EURO 35,16
ALTIN 2.446,56
HABER /  POLİTİKA

Dolgun maaşa duygusal savunma

Ayrıldığı sendikaya oğlunu getiren CHP'li Bayram Meral, aldığı paranın gerekçesini işte böyle izah etti.

Abone ol Oğlu Mustafa’nın Yol-İş’ten her ay 5 bin YTL maaş aldığı Bayram Meral, "Oğlum ile sendika ayrı bir sözleşme yaptı. Aynı pozisyonda olan eski sendika başkanları da var" dedi.

Bayram Meral, iddialarla ilgili dün TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Meral, oğlu ile sendikanın ayrı bir sözleşme yaptığını belirtirken, aynı pozisyonda olan eski sendika başkanları olduğunu da savundu.

Bayram Meral için gözyaşı dökmüşler

Meral, şunları söyledi: "Yol-İş’ten ayrılırken arkadaşlar gözyaşı döktüler. ’Başkan elin üzerimizde olsun, ayağın kesilmesin’ diye bana danışmanlık görevi düşündüler. Danışmanlara verilen maaş, oda ve araba tahsis edilecekti. Ancak milletvekilliği ile bağdaşmayan işlerden olduğu için görevi üstlenmedim. Maaşı almadım, arabaya da binmedim. Bana ahde vefa için bunu yaptılar."

Oğlum bu görevi sürdürebilir

Meral, oğlu Mustafa’nın danışmanlığını şöyle savundu: "Ben de ’Oğlum bu görevi sürdürebilir’ dedim. Benimle sendikaya gelip giden, işi bilen biri. Oğlumla sözleşme yapıp, danışmanlık görevi verdiler. Maaşı da o aldı. Sonra Yol-İş Başkanlar Kurulu, tüm makam araçlarının kullananlara satılması kararı aldı. Oğlum da kullandığı aracı 60 milyara aldı. Sadece o değil, tüm yönetim kurulu üyeleri ve şube başkanları da aynısını yaptı. Bunda usulsüz ne var?"

Benimle uğraşıyorlar

Bayram Meral, Yol-İş Sendikası’nın önceki başkanına da yüklenerek, şöyle konuştu: "Yol-İş Sendikası genel kurul yaptı, basına kapalı gerçekleştirdi. Biriniz niye bu genel kurul basına kapalı diye sormadınız. Yönetimin yolsuzlukları ortaya çıktığı için genel kurulu topladılar. Onlar görevden ayrılmak zorunda kaldı. Kaybeden başkanın, affedersiniz bilmem neyini kapatmak için Bayram Meral’le uğraşıyorlar. Oğullarımdan özür diliyorum, bakan olsaydım onlara gemi alırdım. Oğullarım çay ocağı açıyor onu haber yapıyorlar. İşe giriyor onu haber yapıyorlar. Benimle uğraşıyorlar."

Oğlum üniversitede okuyor bitirmiştir herhalde

Bayram Meral, oğluyla ilgili sorulara yanıt verirken, şu ilginç diyalog ortaya çıktı:

Soru: Bu görevin oğlunuza verilmesi normal mi? Kendisinin eğitimi ne?

Yanıt: Oğlum kolej mezunu, üniversitede okuyor... Bitirmiştir herhalde.

Soru: Görevin babadan oğula geçmesi normal mi?

Yanıt: O sendikacı değil ki, sendika personeli.

Soru: Akraba-yandaş ilişkileri en çok eleştirilen konulardan biri değil mi?

Yanıt: Ben de bu konulara en çok değinen biriyim. Her zaman eleştiririm.

Soru: O zaman ortada bir çelişki yok mu?

Yanıt: Niye çelişki olsun, ortada usulsüzlük yok ki.

Salih Kılıç da Yol-İş’ten ayda 5 bin YTL maaş alıyor

CHP Milletvekili Bayram Meral, kendini korumaya çalışırken, Türk-İş eski Başkanı Salih Kılıç’ı örnek gösterdi. Meral, "Salih Kılıç da bir gün Yol-İş’e adımını atmamıştır ama ona da 5 milyar maaş ödenir. Yol-iş’in rahmetli başkanları da görevden sonra bu maaşı alırdı."