BIST 9.963
DOLAR 34,11
EURO 38,11
ALTIN 2.859,21
HABER /  EKONOMİ

Dolar Yene yeniliyor

Japon Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitme ihtimaline rağmen dolardaki kan kaybı sürüyor.

Abone ol Reuters/ Japon Merkez Bankası’nın bir sonraki faiz oran toplantısında oran artırımına gitme ihtimalinin artması ile Yen’in destekleneceği düşünülürken bugün Dolar Yen karşısında güç kaybetmeye devam ediyor.

Geçen hafta ABD’den açıklanan zayıf ekonomik veriler ve FED Başkanı Ben Bernanke’nin bu yıl içerisinde faiz oran indirimine gidileceği yönünde sinyaller vermesi Dolar’ı Euro ve İsviçre Frank’ı karşısında geriletti.

Piyasa oyuncuları BoJ’un faiz oranları ile ilgili izleyeceği tavır konusunda ikiye bölünmüş durumda bir kısmı oranların 25 baz puan artırılacağını düşünürken bir kısmı da bir değişikliğe gidilmeyeceği görüşündeler.

Piyasada BoJ faiz oran artırımına gitse de bu ülkenin faiz oranı diğer ülkelere nazaran oldukça düşük olduğu için Yen’de ne kadar değer artışı yaşanacağı konusunda tartışmalar sürüyor.

Masafumi Yamamoto’ya göre BoJ’un faiz oran artırımına gitmesi uzun dönemli olmasa da bu para birimini destekleyecektir.

Yamamoto açıklamalarına Yen’in zayıflamasına yol açan etkenleri sıralayarak devam etti.Bu etkenlerin düşük faiz oranları; iyimser global ekonomi ve zayıf finansal piyasa hacimlerin olduğunu söyledi. Faiz oranlarında yapılacak bir değişikliğin bu koşulların değiştirilmesine yetmeyeceğini ekledi.

Asya’da yaşanan Lunar Yeni Yılı sebebiyle piyasalarda hacimsizlik görülüyor.

Bugün ABD piyasaları Başkanlık Günü sonrasında yeniden açıldı ancak bugün ABD ve Euro Bölgesi’nden önemli veriler beklenmiyor.



(Kaynak: Triafx)