BIST 9.949
DOLAR 35,17
EURO 36,70
ALTIN 2.972,98
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Dolandırıcıların TOKİ kurnazlığı

Dar gelirli vatandaşın ev sahibi olma hayali dolandırıcılara ilham verdi.TOKİ'nin adını kullanarak vatandaşların parasını alan dolandırıcılar kayıplara karıştı

Abone ol

Vatandaşlardan ‘TOKİ evi satıyoruz’ diyerek para topluyorlar.

Hürriyet'in haberine göre,DAR gelirli vatandaşın ev sahibi olma hayali dolandırıcılara ilham verdi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) adını kullanan dolandırıcılar, “TOKİ’den geliyoruz” diyerek vatandaşı kandırıp parasını kaptı. Son olarak İstanbul’un önemli bir ilçesinde gerçekleşen dolandırıcılık olayı şöyle gelişti; TOKİ’nin sosyal konutları çekilişle satmasından yola çıkan dolandırıcılar, civardaki vatandaşlara giderek “Bize ön ödeme yaparsanız çekişte sizin adınızın çıkmasını sağlarız” dedi ve para istedi. Kendilerini TOKİ görevlisi olarak tanıtan kişiler ‘konut giriş ücreti’ adını verdikleri sistemle çok sayıda vatandaştan para topladı. Konuyla ilgili yüzlece şikayet telefonu alan TOKİ, adını kullanan dolandırıcılara karşı mücadeye başlattı.

264 YIL HAPİS İSTENDİ

2012 yılında başlayan ve son aylarda tekrar gündeme gelen konuyla ilgili TOKİ’nin hukuk departmanı devreye girdi. İdarenin takibi sonucu; İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi vatandaşı ev umuduyla dolandırdığı iddia edilen sanık E. D. hakkında 264 yıl hapis cezası istedi. E. D. hakkında 130 vatandaş şikayette bulundu. TOKİ yetkilileri, resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamasıyla açılan davalar olduğunu ve takiplerin de devam ettiğini belirtti.

ELDEN ÖDEME YAPMAYIN

TOKİ adı kullanılarak yapılan dolandırcılık olaylarının artması üzerine TOKİ bir açıklama yaptı. Kurumun isim ve logosunu kullanan dolandırıcıların İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde vatandaştan para topladıklarını belirten yetkililer, “TOKİ tarafından satışa sunulan konutların satış ve devir işlemleri sadece bankalar aracılığıyla yapılmaktadır. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir” dedi. Bu tip dolandırıcıların sosyal konut tipi yapıların yoğunlukta olduğu ve TOKİ’nin daha önce konut projesi yaptığı ilçelerde yoğunlaştığı belirtiliyor.