İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu’nda görev alan hekimler, hemşireler ve sağlık personeli bu akşam verecekleri konserin hey...
Abone olİzmir İl Sağlık Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu’nda görev alan hekimler, hemşireler ve sağlık personeli bu akşam verecekleri konserin heyecanını yaşıyor.
İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz ve İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nesrin Gedik’in girişimleriyle ilk kez oluşturulan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu’nda görev alan hekimler, hemşireler ve sağlık personeli bu akşam verecekleri konserin heyecanını yaşıyor.
Yaklaşık iki ay önce kurulan ve çok sayıda hekim ve sağlık personelinin yoğun ilgi gösterdiği koro çalışmaları ve son provalar, il sağlık müdürlüğü binasında deneyimli şef Kadri Kudret Güner eşliğinde gerçekleştirildi. Yoğun ve stresli bir mesai programına sahip olan hekimlerin provalarına zaman zaman katılan İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz, amaçlarının stresi müzikle aşmak olduğunu söyledi.
Son provada hekimleri kırmayarak sahneye çıkıp bir parça seslendiren Türkyılmaz, müzikle terapiye kendilerinin de ihtiyacı olduğunu belirterek, “Ben kendim de Türk Sanat Müziği’ni seven bir insanım. Buraya özellikle sanat müziğini seven hekim, sağlık memuru, hemşire, diş hekimi ve sağlık personeli arkadaşlarımızı bir araya getirmeyi hedefledik. Çok stresli bir işle uğraşıyorlar. İnsan hayatı ile uğraşıyorlar, kutsal bir vazifeyle uğraşıyorlar. Bu şekildeki sosyal aktivitelerle streslerini hafiflettiklerini düşünüyorum, böyle olduklarını da görüyorum. Bu sosyal aktivitede arkadaşlarımız bir araya geldiğinde, birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını, sanat icra etmekten mutluluk duyduklarını gözlemliyorum” diye konuştu.
"MÜZİKLE TERAPİ OSMANLI TARİHİNDEN BERİ VAR"
Türkyılmaz, koroya katılan hekimlerin müzikle terapi yoluyla motive olduklarını dile getirerek, bu akşam Sabahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde ilk konserlerini verecek olan meslektaşlarına ve sağlık personeline destek vermek için son provaya da katıldığını söyledi. Türkyılmaz, “Müzikle terapi Osmanlı tarihinden beri var. Biz bunu önce kendimize yapıyoruz. Hastalarımıza da yapıyoruz. İlk defa böyle bir çalışmayı başlattık. İnşallah devamını getireceğiz. Önemli olan sağlık personelimizin sosyal aktiviteyle kendilerinin daha motive bir şekilde çalışmalarını sağlamak” dedi.
Haftanın belirli günlerinde bir araya gelen, kimi enstrüman çalan kimi de korist görevi üstlenen hekimler ve sağlık çalışanları da, koroda çok sevdikleri parçaları söyleyerek stres attıklarını, deşarj olduklarını dile getirdi.
Sağlık Müdürlüğü’nde 24 yıldır çalışan koristlerden Ayşe Mersin, “İki aydır koromuz kuruldu. Türk Sanat Müziği’ne ilgim çocukluktan bu yana var. Burada stres atıyoruz. Psikolojik olarak bize bir fayda sağlıyor. Deşarj oluyoruz” derken, deneyimli şef Kadri Kudret Güner de, hepsi istekli ve yetenekli olan hekimlerle Türk Sanat Müziği icra etmenin ve ilk konserlerini vermenin heyecanı içinde olduklarını aktardı.
(İHA)