BIST 9.521
DOLAR 33,98
EURO 37,65
ALTIN 2.795,35
HABER /  DÜNYA

Doktorasını tamamladı annesiyle Taksim’e geldi

Doktorasını tamamlayan bir kadın, 86 yaşındaki annesiyle birlikte Taksim Meydanı’na gelerek Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan olaylarla p...

Abone ol

Doktorasını tamamlayan bir kadın, 86 yaşındaki annesiyle birlikte Taksim Meydanı’na gelerek Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan olaylarla polisin Taksim’deki müdahalesini protesto etti.
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan olaylar ile Ethem Sarısülük’ün ölümünün protesto edildiği Taksim Meydanı’nda polisin çekilmesiyle bazı eylemciler anıt üzerine çıktı. Anıt çevresindeki eylemciler arasında bulunan 86 yaşındaki bir kadın dikkat çekti.
Taksim’de dün gece geç saatlere kadar süren eylemde polisin Cumhuriyet Anıtı çevresinden çekilmesinin ardından bir grup protesto gösterilerine devam etti. Göstericilerden bazıları anıta çıkarak sloganlar attı. Bu arada gecenin ilerleyen saatlerinde eylemcilerin arasında katılan 86 yaşındaki bir kadın ve kızı ise dikkat çekti. Doktora mezuniyetinden sonra annesini alarak Taksim’e geldiğini belirten Nevin Kıvılcım Kılıçarslan, annesiyle birlikte 3 gün Gezi Parkı’nda yattıklarını belirtti. Kılıçarslan’ın bazı açıklamaları üzerine bir vatandaş tepki gösterdi. Kısa süreli gerginliğin ardından Kılıçarslan annesiyle beraber alandan ayrıldı.
(İHA)