BIST 10.725
DOLAR 32,57
EURO 35,25
ALTIN 2.467,19
HABER /  GÜNCEL

Doktor depremde ameliyatı yarım bırakmadı!

Hakkari Devlet Hastanesi'nde ilk kez yapılan bypass ameliyatı önceki gün meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depreme denk geldi.

Abone ol

Şiddetli yer sarsıntısına rağmen vazgeçmedikleri ameliyatı başarıyla tamamlayan doktorlardan Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Taylan Özgür Köşker, depremde ameliyatın en kritik anında olduklarını, her şey sallanmaya başlamasına karşın ameliyata devam ettiklerini söyledi.

Hakkari'de sol elinde soğuma ve şiddetli ağrı şikayetiyle Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Polikliniğine başvuran 18 yaşındaki Hatice Ölmez'e gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra yeni hizmete giren tomografik anjiografi sayesinde atar damar tıkanıklığı tanısı konuldu. Devlet Hastanesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Köşker, Beyin Cerrahı Op. Dr. Oğuz Yüksel ve Anestezi Uzmanı Dr. Halil Şahin bir araya gelerek, Hatice Ölmez'i bypass ameliyatına aldı. Önceki gün yapılan ameliyatın en kritik yerinde, merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dilekli köyü olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntıya rağmen hastayı yarı yolda bırakmayarak ameliyattan ayrılmayan doktorlar, operasyonu başarıyla tamamladı. Köşker, yaşadıklarını anlattı:

"Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Köşker, Deprem esnasında ameliyatın en kritik anındaydık. Birden her şey sallanmaya başladı. Biz hastanenin mimarisine güvendik. Depreme dayanıklı olduğunu söylemişlerdi ve bu ameliyatın da bitirilmesi gerekiyordu. Allah'a tevekkül ettik, devam ettik. Ameliyatımızı başarılı bir şekilde tamamladık. Hastamızın durumu şuan gayet iyi. Eski şikayetleri ortadan kalktı. Güzel bir ameliyat oldu.''